AK Parti’de aday adaylığı başvuruları sürüyor

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimler kapsamında AK Parti’de Milletvekilliği için aday adaylığı başvuruları devam ediyor. 19 Mart Pazar günü (yarın) yapılması planlanan temayül yoklaması genel merkez talimatı ile 1 hafta sonraya, 25 Mart Cumartesi gününe ertelendi. Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları içinse son gün; 22 Mart Çarşamba günü saat 17.00 olarak belirtildi. Şu ana kadar aday adaylığı başvurusunu gerçekleştiren isimler arasında; Alper Çiler’in yanı sıra İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Tuzcu, Kızılay Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç, Av. Berna Hacıoğlu, Av. Mehmet Nejat Ertuğrul ve Doğan Şahinel bulunuyor. 26. ve 27. Dönem Kırklareli AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz da aday adaylığı başvurusunu 16 Mart Perşembe günü AK Parti Genel Merkezine gerçekleştirdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için aday adaylığı süreci devam ediyor. Aday adaylığı için 19 Mart Pazar günü (yarın) yapılması planlanan temayül yoklaması genel merkez talimatı ile 1 hafta sonraya, 25 Mart Cumartesi gününe ertelendi. Milletvekilliği aday adaylığı başvuruları içinse son gün; 22 Mart Çarşamba günü saat 17.00 olarak uzatıldı.
Bu süreçte Milletvekili aday adaları da başvurularını gerçekleştiriyor. AK Parti İl Başkanlığı görevinden istifa ederek, aday adaylığını başvurusunu yapan Alper Çiler’in yanı sıra İl Genel Meclis Üyesi Hüseyin Tuzcu, Kızılay Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç, Av. Berna Hacıoğlu, Av. Mehmet Nejat Ertuğrul, Doğan Şahinel de aday adaylığı başvurularını yapan isimler arasında yer alıyor. 
Selahattin Minsolmaz 
başvurusunu Genel 
Merkeze yaptı
26. ve 27. Dönem Kırklareli AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz da aday adaylığı başvurusunu 16 Mart Perşembe günü AK Parti Genel Merkezine gerçekleştirdi. Minsolmaz’ın özgeçmişi şöyle;
“1970 yılında Kırklareli’nde doğmuştur. İlk-Orta ve Lise öğrenimini Kırklareli’nde tamamlamıştır. Üniversite öğrenimini 1991 yılında İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi), İnşaat Fakültesi-Harita Mühendisliği Bölümünden derece ile mezun olarak ve aynı yıl İTÜ İnşaat Mühendisliği Anabilim dalında yüksek lisans öğrenimine başlayarak, mastırını 1995 yılında Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamlamıştır.
Meslek hayatının ilk döneminde İstanbul’da; STFA İnşaat şirketinde; GAP İdaresi kontrolündeki “Güneydoğu Anadolu Projesi”, DSİ Genel Müdürlüğü kontrolündeki “Melen Çayı Projesi”, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki “İstanbul Gecekondu Önleme Projesi”, SEKA kontrolündeki “Dalaman Atıksu Arıtma Tesisleri Deniz Deşarjı” gibi önemli ülke projelerinde şantiye ve proje mühendisi olarak çalışmıştır.
2001-2009 yılları arasında Lüleburgaz Belediyesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürü olarak çalışmıştır. Bu süreçte il merkezinin iki katı büyüklüğünde olan Lüleburgaz ilçesinde önemli altyapı, şehircilik, imar ve çevre projelerinin başında bulunmuştur.
Ayrıca İmar Müdürlüğü görevi yanı sıra, 2004-2005 yıllarında, Kırklareli Bayındırlık İl Müdürlüğünde geçici görevli olarak, bayındırlık, imar, harita, planlama ve şehircilik alanında kontrol mühendisliği görevinde bulunmuştur. Bu görevi esnasında; Kıyıköy’den Kofçaz’a, Demirköy’den Pehlivanköy’e kadar ilin tüm ilçe, belde ve köylerinde imar ve mühendislik hizmeti vermiştir.
2004 Yerel Seçimlerinde; AK Parti Kırklareli İl Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılmıştır. AK Parti İstanbul Siyaset Akademisinin, 2008 yılı Yerel Yönetim Programını dereceye girerek tamamlamış ve Genel Başkan ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından ödülle onurlandırılmıştır.
2009 yılında, kamu görevinden ayrılmış, serbest mühendis olarak, Trakya Bölgesi genelinde, mühendislik, proje, danışmanlık, müşavirlik faaliyetlerinde bulunmuştur. 2012 yılında seçildiği Ak Parti Kırklareli İl Yönetim Kurulu Üyeliğini; Siyasi ve Hukuk İşleri Birim Başkanı ve Yerel Yönetimler Birim Başkanı olarak icra etmiştir. 
2014 Yerel Seçimlerinde; AK Parti Kırklareli İl Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere katılmıştır. 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde; İL SKM Başkanı olarak görev almıştır.
2015 Seçimlerinde Milletvekili seçilip TBMM’de 26. Dönem Kırklareli milletvekili olarak görev yapmıştır. 2018 Seçimlerinde Milletvekili seçilip TBMM’de 27. Dönem Kırklareli milletvekili olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.” (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol