AK Parti’de Halk Günleri devam ediyor

Adalet ve Kalkınma Partisi, düzenlediği halk günlerine 12 Mart Pazartesi günü gerçekleştirdiği toplantı ile devam etti. İl Başkanı Alper Çiler Başkanlığında gerçekleşen halk gününde vatandaşların isteklerini ve düşüncelerini dinledi. Çiler ayrıca, “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” nedeniyle bir konuşma yaptı. 

12 Mart Pazartesi günü gerçekleşen halk gününde konuşan AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, “Göreve geldiğimizden bu yana her Pazartesi halk günlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu sayede vatandaşlarımızın isteklerini, sıkıntılarını, düşüncelerini ilk ağızdan dinleyerek çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu durum daima bu şekilde devam edecek çünkü AK Parti halka hizmetin partisidir” dedi.
“Kırklareli’ndeki tüm belediyeleri
almaya geliyoruz”
2019 hedeflerinden bahseden Çiler, “2019 seçimleri için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Vatandaşlarımızı, esnaflarımızı, muhtarlarımızı geziyoruz. Bu şehir için hayır olan için onların görüşlerini alıyoruz. Hep söylüyoruz, başta Merkez olmak üzere Kırklareli’ndeki tüm belediyeleri almaya geliyoruz. Allah’ın izniyle bu başaracağız” ifadelerini kullandı.
“Verilecek ödülü dahi kabul etmemiştir”
12 Mart tarihinin önemi hakkında konuşan Başkan Çiler, “Bugün çok özel ve anlamlı bir gün. Bugün İstiklal Marşımızın kabulünün 97.yıl dönümü. İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 97. yılında kendisini vatanına ve milletine adayan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve bu vatan için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.
Mehmet Akif Ersoy, bu şiiri yazarken o kadar büyük bir duygu ve inanmışlıkla yazmış ki kendisine verilecek ödülü dahi kabul etmemiştir. İşte vatan sevgisi böyle bir sevgidir. Vatanımızın birçok yeri düşman işgali altındayken Türk halkı kadını, erkeği, çocuğu demeden ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif Ersoy Türk milletine cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek için İstiklal Marşı’nı yazmıştır.
Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı ile Türk milletinin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştirmiştir. Mehmet Akif Ersoy, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’’ derken verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir” cümlelerini kullandı.
“Milletin şairlerden, yazarlardan
beklediği manevi destek budur”
“Bir milletin yeniden var oluşunda, çektiği çile ve sıkıntıların, verdiği mücadelelerin tarifidir'' diyen Çiler ''Milli ve manevi değerleri coşkunlukla işleyen edebi eserler, o milleti manen kuvvetli kılar. Savaş sırasında cephedeki askere cesaret ve kuvvet, geride kalana sabır ve metanet verecek şiirlere, hikayelere, destanlara, türkülere ihtiyaç vardır. Böyle buhranlı devrelerde, milletin şairlerden, yazarlardan beklediği manevi destek budur'' sözlerini söyledi.
Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın
Afrin Harekatı’ndaki son durum hakkında da konuşan Çiler, “Bu Millet tarihinde hiçbir zaman zulme boyun eğmediği gibi varlığına kastedenlere gerekli dersi vermiş vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıkmıştır.
Bugün de sınır ötemizde zorbalara meydan vermemek için Mehmetçiklerimiz çarpışıyor. İnşallah Bugün yarın Afrin’deyiz. Büyük şair, Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’yla milletin hürriyet mücadelesini zafere yürüyüşünü destanlaştırarak herkesin hislerine tercüman olmuştur. Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde, ’Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur.
Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” şeklinde konuşarak sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol