AK Parti teşkilatından süper bir gece

Dünya kadınlar günü haftası tüm dünya da coşku, neşe ve aşk ile kutlandı. Kadınlara yönelik siyasi parti bünyelerinde organize edilerek kadınlar ile buluşturulan etkinliklerin en göze çarpanı AK Parti İl teşkilatının yaptığı organizasyondu.
Kırklareli bünyesinde çeşitli etkinlikler ile kutlanan 8 Mart dünya kadınlar günü haftası finalini de kadınlarımıza yakışır bir şekilde yaptı. AK Parti ile teşkilatının Kırklarelili kadınlar ile buluşturduğu etkinlikte birbirinden farklı sürprizler ile nefesleri kesti.
Esnaflar Birliği Kültür Sarayında 9 Mart saat 19,30'da gerçekleştirilen ve AK Parti teşkilatının organize ettiği etkinlikte; Yıllardır televizyonların kadınlar tarafından en çok tercih edilen Programcılarının başında gelen Esra Ceyhan, bestelenen şiirleri ile rekorlar kitabına giren Ahmet Selçuk İlkan ve "Yeni Baştan", "Serçe", "Kaybolan Yıllar" gibi yüzlerce bölüm ekranlarda kalmış dizilerin karizmatik yüzü Saruhan Hünel Kırklarelili kadınlar il buluştu. Şöhretin verdiği yükü seviyeli bir şekilde taşıyan bu üç ünlü ismin yanında Kırklarelili vatandaşın TBMM'ye gönderdiği Milletvekilleri arasında halk ile omuz omuza yürüyüşünü yıllardır devam ettiren Av. Şenol Gürşan'ın yaptığı konuşmada en az ünlü isimler kadar geceye damga vurdu.
Gürşan'ın şiiri ve kadın temalı      konuşması herkesi duygulandırdı
"Ve kadınlar
Bizim kadınlarımız
Mübarek elleri
Küçük ve ince çeneleriyle
Kocaman gözleri ile
Anamız avradımız
Kadınlarımız" dizeleri ile konuşmasına başlayan AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan konuşmasının devamında Kadınların toplumda daha etkin bir şekilde rol almasının gerektiğini belirtti. 2002 yılı sonrası AK Parti iktidarının kadına yönelik olumlu çalışmaları hakkında da bilgiler veren Gürşan şunları söyledi;
"Kadınlara yönelik çalışmalarımız nutuklarda ve sözlerde değil icraatlardadır"
"Öncelikle kadınlarımızı selamlıyorum. Kadınlar gerçekten anamız, çocuklarımız, yârimiz, iyi ki varsınız. Dünya kadınlar gününüz kutlu olsun. Aynı zamanda sizlerinde parlamentodaki temsilcisi olarak söylemek istiyorum. AK Partinin iktidara geldiği günden itibaren kadınlarımıza her zaman hak ettiği değeri vermiştir. Bunu nutuklarda sözlerde değil. İcraatlarda yaptığını söylemek sanırım yanlış olmaz. Şu anda Mecliste en fazla hanım Milletvekiline sahip olan AK Parti ayrıca il ve ilçe teşkilatlarına bakıldığında da kadınlara verdiğimiz önemi görebiliriz. Kadınlarımızın ön planda ve çoğunlukta olduğu bu zihniyet tamamen Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın "il ve ilçe teşkilatlarımızda ne kadar erkek varsa o kadar da kadın olacak" isteği ile alakalıdır. Bizim sahip olduğumuz belediye meclislerinde de bayan arkadaşlarımız vardır. Son yıllarda meclisten pozitif ayrımcılık yaparak çeşitli yasalar çıkarttık. Bu yasalarla amaçlanan kadınların hayatın içinde daha etkin bir şekilde varlığını sürdürülebilmesiydi. Ayrıca 10 yıllık AK Parti iktidarında kadınlara yönelik yapılan çeşitli düzenlemeler çerçevesinde çıkartılan ve şiddetin önüne geçilmesi amaçlanan birçok yasada çıkartıldı. Ama çıkartılan yasalar ve düzenlemelerin ne denli şiddetin önüne geçeceği malum. Bu süreçte bizlerin ailelere nasihat ettiğimiz ve devamlı aşıladığımız eğitimli bir toplum, eğitim seviyesini yükseltmek ile çözülecek bir konunun inanıyorum ki eğitimle olacağına inanıyorum. Yine ustamız, Başbakanımızın söylediği gibi "insanı yaşat ki devlet yaşasın" evet insanı yaşatıp devletimizi yüceltmenin en önemli yolu aileden geçmektedir. Başbakanımızın söylediğini düşündüğümüzde ailenin ve sağlam bir şekilde birbirine kenetlenmiş ailelerin eğitimle beraber şiddetin önünü keseceği düşüncesindeyim. Bu güzel organizasyonda bizleri kırmayarak gelen birbirinden değerli sanatçı dostlarımıza da teşekkür ediyorum."
Kırklarelili kadınlar doyasıya eğlendiler
Kırklareli'ni TBMM'de temsil eden en aktif Milletvekili Şenol Gürşan'ın konuşmasının ardından Esnaflar birliği kültür sarayında birbirinden ünlü isimlerin katıldığı AK Parti teşkilatının kadınlara yönelik eğlence programı Guinness rekorlar kitabına girmiş şair Ahmet Selçuk İlkan'ın şiirleri ve şarkıları ile devam etti. Kadınların en çok ilgi gösterdiği isimlerin başında gelen Esra Ceyhan ise sahnede kadınların sıkıntılarını anlattı. Salonda bulunan kadınların dertlerini kısa bir sürede olsa dinleyen Ceyhan sıcakkanlı yapısı ile geceye gelen misafirlerden tam not aldı. Karizmatik oyuncu Saruhan Hünel ise samimi tavırları ile kadınların ve genç kızların fotoğraf çekilme isteklerini geriye çevirmedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol