AK Parti İl Başkanları telekonferans yöntemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü

81 ilin AK Parti il başkalarıyla yapılan telekonferansa Kırklareli AK Parti İl başkanı Alper Çiler de katılım gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AK Parti İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, 

“Her bir vatandaşımız kendini gönüllü karantinada tutarsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Evde kalma, sosyal mesafeyi koruma, temizlik gibi hususlara dikkat edilmez ve salgın yaygınlaşırsa çok daha sıkı tedbirler kaçınılmaz hâle gelir” uyarısı yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, tedavisi sürenlere de acil şifalar dileyerek, “Bu süreçte en büyük avantajımız, sahip olduğumuz güçlü sağlık altyapısı ile hastalıkla mücadeleyi erken başlatmış olmamızdır. Çin’in ardından pek çok ülkede görülen ciddi hasta ve ölüm oranları salgına karşı mücadelede zorlanıldığına işaret ediyor; Türkiye’yi böyle bir duruma düşürmemek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.
Alınan tedbirleri kamuoyu ile paylaştıklarını, kurumların uygulamaları sıkı bir şekilde takip ederek, ihmaller ve ihlaller karşısında gereğini yaptığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: “Amacımız, ülkemizin bu sıkıntılı dönemi en kısa sürede en az kayıpla geride bırakmasını temin etmektir. Teşkilatlarımızdan bu kapsamda alınan tedbirlerin çevrelerindeki uygulanmasını yakından izlemelerini bekliyorum. Tespit edilen aksaklıklar ve eksiklikler derhal yetkili mercilere bildirilerek önlem alınması sağlanmalıdır. Vatandaşlarımızı da kendilerinin, evlatlarının ve aile büyüklerinin sağlığı için kurallara uymaya davet etmeliyiz. Tedbirlere riayet etme konusunda AK Parti teşkilatlarının ve partimize gönül vermiş tüm kardeşlerimizin örnek ve öncü olması gerekiyor. Sosyal hareketliliği ne kadar azaltır, sosyal mesafeyi ne kadar uzatırsak hastalığın yayılma hızını o derece çabuk kırarız. Bunun için milletimizden şu sıkıntı günler geçene kadar mümkün olduğu kadar evlerinden çıkmamalarını rica ediyorum.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bilim insanlarının tavsiye ettiği, yönetim olarak da hayata geçirdikleri tedbirlere riayeti en üst düzeye çıkarmak gerektiğine vurgu yaparak, “Her bir vatandaşımız kendini gönüllü karantinada tutarsa daha ileri tedbirlere gerek kalmaz. Evde kalma, sosyal mesafeyi koruma, temizlik gibi hususlara dikkat edilmez ve salgın yaygınlaşırsa çok daha sıkı tedbirler kaçınılmaz hâle gelir” uyarısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık, gıda, temizlik ve benzeri temel hizmetlerin kesintisiz şekilde yürütüldüğünü, eğitimin uzaktan yapıldığını, kamu ve özelde mümkün olduğu kadar evden çalışma sistemine geçildiğini ve alınan tedbirlerden etkilenen tüm kesimlere yönelik çok ciddi destek ve erteleme paketlerinin açıklandığını anımsattı.
“Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla bir yardım kampanyası başlatıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kampanyada toplanan paralar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla gerçek ihtiyaç sahipleri tespit edilerek onlara dağıtılacaktır. Teşkilatlarımızın tamamını bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum. ‘Ümidimiz, acımızdan büyüktür’ anlayışıyla bu ülkenin her bir ferdine sahip çıkmakta kararlıyız. Esasen bu tür kampanyalarda toplanan meblağlar devlet olarak bizim verdiğimiz desteklerin yanında çok küçük bir tutarı ifade eder” diye konuştu. (Cumhurbaşkanlığı)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol