AK Parti iftarlara başladı

20 Mayıs Pazar akşamı gerçekleşen iftar programında AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, il teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katılım gösterdi.
“Bu yıl seçimler dolayısıyla farklı da bir anlam taşıyor”
İftar programında ezanın okunması ile dualarla açılan oruçlar ve bol bol sohbet vardı. İftar programı hakkında konuşan Başkan Alper Çiler, bu yıl oruçların kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi, “Bu akşam vatandaşlarımız ile birlikte iftar yapmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bu mübarek ramazan akşamında bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu çorbanın tadını tuzunu getiren kardeşlerimizin varlığıdır. Biz bu organizasyonu her yıl gerçekleştiriyorduk ancak bu yıl seçimler dolayısıyla farklı da bir anlam taşıyor” ifadelerini kullandı.
“Müslümanların üzerinde büyük
oyunlar oynuyor”
AK Parti’nin dünyadaki mazlum halklara yardım eli uzattığını ve ümmetin son umudu olduğunun altını çizen Çiler, “Dünyada     Müslüman olsun olmasın mazlum halklara en fazla yardım eden ülkeyiz. Mazlumun yanında olmalıyız. Mazlumun ahını alırsak kesinlikle her türlü cezasını çekeriz. Yanı başımızda Suriye’de olanları ve ilk kıblemiz Kudüs’ün ne amaçlara alet edildiğini görüyoruz ve kendini dünyanın polisi sananların yol açtığı katliamlara tanık oluyoruz. Her yıl bu mübarek aylarda bu tip haberler almamız tesadüf eğil diye düşünüyorum. Dünyadaki bazı güçler İslam coğrafyasının ve Müslümanların üzerinde büyük oyunlar oynuyor. Bu oyunları bozacak ise kuşkusuz AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’dır” şeklinde konuştu.
“İnsanların hep birlikte bir araya gelip iftar yapması bizler için çok önemli”
Ramazan ayının kendileri açısından çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Çiler, “Ramazan ayında sahurdan akşam ezanına kadar oruç tutuyoruz ve Allah’a yakın olmaya çalışıyoruz. Ama onun yanında da ramazan ayının sembolleri ve bazı alışkanlıklarımız var, bu alışkanlıklarımızın başında toplu iftarlar geliyor. Günümüzde yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle ve çocuğuyla birlikte olduğumuz anlar çok fazla değil. Böylesine bir mübarek akşamda oruç tutan ve tutmayan insanların hep birlikte bir araya gelip iftar yapması bizler için çok önemli. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum ve Allah onlardan razı olsun” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol