“AK Parti demek Türkiye demek”

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, “AK Parti, iktidarının 18. yılında da halka hizmetine devam etmektedir ve etmeye devam edecektir” dedi.  AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da “Güçlü bir devlet için, büyük bir millet için, istikbal ve istikrar için, üretim ve teknoloji için, mega projelerin devamı için, vatan için, bayrak için, 2023, 2071 hedeflerimiz için ileri daha ileri. Türkiye AK Parti ile şahlanıyor.” dedi. 

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz’da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kuruluşunun 18. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Selahattin Minsolmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Güçlü bir devlet için, büyük bir millet için, istikbal ve istikrar için, üretim ve teknoloji için, mega projelerin devamı için, vatan için, bayrak için, 2023, 2071 hedeflerimiz için ileri daha ileri. Türkiye AK Parti ile şahlanıyor.” dedi. 

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ise, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurulduğu gün olan 14 Ağustos 2001 yılından bugüne milletin desteğini arkasına alarak karanlıkları aydınlığa çeviren bir meşalenin hikayesini yazdığını belirterek, “AK Parti, maruz kaldığı her türlü saldırılara ve engellemelere rağmen, yılmadan azimle ve kararlılıkla millete olan hizmet aşkıyla ülkemize büyük bir gelişim ve değişim süreci yaşatmıştır. İç politikadan dış politikaya, eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, enerjiden tarıma, ulaşımdan turizme, ekonomiden toplumsal yaşama, demokrasiden insan haklarına kadar her alanda devrim niteliğinde birçok ilke imza atmıştır. Bu adımlar, Türk siyasi tarihinde önemli bir dönüm noktası oluşturmaktadır. Ülkede ve bölgede güven ve istikrarın sembolü olmuştur. AK Parti demek Türkiye demektir. Milletimiz bizlere görev verdiği sürece bizler her daim milletimizin emrinde ve hizmetindeyiz. 14 Ağustos 2001 yılından bugüne milletin desteğini arkasına alarak karanlıkları aydınlığa çeviren bir meşalenin hikayesi olan AK Parti Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi çok daha ileriye götürme adına milletimiz ile omuz omuza hareket ederek 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine inanç ve azimle yürüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti’mizin 18. kuruluşunu tebrik eder, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ederim.” dedi.
“Gücünü milletten alan AK Parti’mizin kuruluşunun 18. yılı kutlu olsun”
Adalet ve Kalkınma Partisi’nin hamurunu milletin yoğurduğunu vurgulayan AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, “ Bu davanın yükünü çeken, cefakar ve fedakar milletimiz ile birlikte 18 yıl başarıdan başarıya koştuk. AK Parti'nin hamurunu milletimiz yoğurdu, sizler yoğurdunuz, rotasını milletimiz çizdi. Hamdolsun, aziz milletimiz bizi dualarına, isteklerine, umutlarına, yarınlarına, destanlarına ortak ederek, emanetine layık gördü. İşte bu yüzden, aziz milletimize hizmet için çıktığımız bu yolculuğumuzda daha çok proje, daha çok demokrasi dedik, daha çok özgürlük dedik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daha çok büyüme diyerek, çok çalışarak milletimizden aldığımız bu desteği daha da yukarılara çıkartmanın gayreti içindeyiz. AK Parti, iktidarının 18. yılında da halka hizmetine devam etmektedir ve etmeye devam edecektir. “ şeklinde konuştu.


AK Parti 18 yaşında
Adalet ve Kalkınma Partisi 14 Ağustos 2001 tarihinde resmen kuruldu. 3 Kasım 2002’de AK Parti, genel seçimde %34,28’lik oy oranıyla birinci parti oldu. 58. hükümet kuruldu. Kurucu Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart 2003 tarihinde Siirt’te yapılan yenileme seçimlerinde milletvekili seçildi. Erdoğan, 15 Mart’ta ise 59. hükümeti kurarak Başbakan oldu. AK Parti, 28 Mart 2004 tarihinde girdiği ilk yerel seçimde %41,67’lik oy aldı ve 1’i Büyükşehir olmak üzere 1950 belediyeyi kazandı. AK Parti Temmuz 2007’de yapılan genel seçimlerde %46,58’lik oyla tek başına iktidar oldu. Mart 2009’da Adalet ve Kalkınma Partisi yerel seçimlerde 10 büyükşehir belediyesi ile 1442 belediyeyi kazandı. Adalet ve Kalkınma Partisi Haziran 2011’de genel seçimlerde %49,53’lük bir oy oranı elde etti ve kurulan 61. hükümet çalışmalara hız kesmeden devam etti. Tarihler 10 Ağustos 2014’ü gösterdiğinde Recep Tayyip Erdoğan, doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı oldu. 22 Mayıs 2016 tarihinde Binali Yıldırım, AK Parti 2. Olağanüstü Kongresi’nde Genel Başkanlığa seçildi ve 65. hükümeti kurarak Başbakan oldu. 16 Nisan 2017’de halk oylamasından çıkan %51,41’lik ‘evet’ oyuyla Cumhurbaşkanına parti üyeliğinin yolu açıldı. 21 Mayıs 2017 tarihinde AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 1414 oyla geçerli oyların tamamını alan Erdoğan, AK Parti’ye yeniden Genel Başkan seçildi. 24 Haziran 2018’te Adalet ve Kalkınma Partisi, %42,28’lik oy oranıyla 16 yılda 13. seçim zaferini ilan etti. 9 Temmuz 2018’de Erdoğan, %52,38 oy oranıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Cumhurbaşkanı oldu. 31 Mart 2019’da ise gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde AK Parti 39 il, 535 ilçeyi kazanarak sandıktan çıkan birinci parti oldu.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol