AK Parti ailesi Karakahya dedi

Mevcut Başkan Aslı Karakahya’nın tek liste girdiği AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Rektörlük Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Seda Gören Bölük, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, partililer kongreye katıldılar.

Divan teşekkülü’nün oluşturulmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı barkovizyon aracılığıyla coşkulu bir şekilde partililerce izlendi. Ardından Başbakan Binali Yıldırım’ın mesajı partililere okundu. Sonrasında sırasıyla seçim heyecanı yaşayan mevcut İl Kadın Aslı Karakahya, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam konuşma gerçekleştirdi. Daha sonrasında yapılan oylama ile Başkan Karakahya güven tazeledi.
‘’Kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesidir’’
5. Olağan Kongre'de konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, "5. Olağan İl Kadın Kolları Kongremize hoş geldiniz. Kongremize katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Burada kongremiz sizlerinde değerli destekleri ve katılımlarıyla bayram havasında gerçekleşiyor.
Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a biz kadınlar olarak minnetle şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Genel Başkanımız bize duyduğu güven ile siyasetten ekonomiye, eğitimden sanat hayatın her alanında yer alıyoruz. Bir yandan da vatanı koruyacak evlatlar yetiştiriyoruz. Bu da gösteriyor ki kadınlar siyasetin nesnesi değil öznesidir. Biz kadınlar Türkiye'nin en büyük siyasi hareketinde yer alarak, Türkiye istikbaline yön verecek, hizmetlere yeni hizmetler katacağız. Bu kutlu yürüyüşün farkındayız inşallah. Önümüzdeki seçimlerde Kırklareli'ndeki bayrağı daha yükseklere çıkaracağız" dedi.
"Eğer bir ülkede kadın mutlu ve huzurluysa ülke de mutlu ve huzurludur"
Kadınların toplum ve ülke için çok önemli rolü ve yeri olduğuna vurgu yapan Başkan Karakahya, "Eğer bir ülkede kadın mutlu ve huzurluysa ülke de mutlu ve huzurludur. Kadınları dışlayan ülkeler asla yükselemezler. Bunun bilincinde olan Genel Başkanımız kadınlardan asla desteğini esirgememektedir. Kadınlarımızın baş örtüyle meclise girebilmesi, kadınlarımızın üzerindeki kıyafetle değil içindeki inanç ile kafasındaki fikirler ile değerlendirilmesi gerektiğini çok net görüyoruz" ifadelerini dile getirdi.
"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zeminde eşi ile Türk kadınına destek veriyor"
AK Parti ile kadının değerinin daha da arttığını ifade eden AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, "Kongremiz Kırklarelimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. 4 buçuk milyon üyesi ile Türkiye'nin belki de dünyanın en büyük yapılanmasıyla kongermiz gerçekleşiyor. Kadınlarımız her alandaki yeri çok önemli ve tartışmasız. Kadınların en iyi yerlere gelebileceği en doğru yer tartışmasız AK Parti. Cumhuraşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her zeminde eşi ile Türk kadınına destek veriyor. Bundan önceki dönemlerde kadınalr siyaset alanında bu kadar etkin değildi, bunları hepimiz hatırlıyoruz
Türkiye'de kadının kıyafetine bağlı olmaksızın aklına ve yüreğine saygı duyarak nasıl ailede en önemli yapı taşıyoa, toplumun da en önemli yapı taşı olduğu gerçekğini hamdolsun AK Parti döneminde gerçekleştirdik. Ben bu mücadele emek veren başta rahmetli Erbakan'a ve Cumhurbaşkanımız'a saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.
‘’Erkek işine geleni yapar, kadın ise kafasına
koyduğunu yapar’’
Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler; ‘’Sizler AK Kadınlarımız, partimizin kurulduğundan bugüne kadar ev ev, kapı kapı sabırla ve ısrarla insanlara ulaşarak dolaştınız. Partimizin oylarının yükselmesinde ön saflarda yer aldınız. Bir söz vardır. Erkek işine geleni yapar, kadın ise kafasına koyduğunu yapar.
Yeri geldi bizlerin vazgeçtiklerinden sizler vazgeçmediniz. Sonuna kadar üstüne gidip kişileri ikna edip partimize büyük güç kattınız. Kuruluştan bugüne kadar görev almış tüm il ve ilçe kadın kolları başkan ve yöneticilerine üyelere ve gönüllü çalışanlara burada teşekkür ediyorum. İlimizde bugün itibariyle 37.093 olan üyemizin 15.641’i kadın. Yaklaşık yarı yarıya kadın üyelerimizden oluşuyor. Yeni dönemde de eski yeni ayrımı yapmaksızın üyelerimizi arttırarak gençler ve bizler daha güçlü bir ekip kurarak Kırklareli’nde üyelerimizi Cumhurbaşkanımızın dediği gibi %50’lere inşallah en az 2 milletvekili diyoruz, 3 milletvekilini zorlayacağız.
Belediyelerin hepsini alacağız Allah’ın izniyle. Çünkü Kırklareli halkı bunu hak etmiyor. Kusura bakmasınlar Atatürk’ün gölgesinde 90 senedir yan gelip yattılar. Bu kutsal mücadeleye hep beraber var mıyız? Biz büyük bir aileyiz. Milletin reisi her bakımdan vazgeçilmez liderimiz Recep Tayyip Erdoğan. Her kongrede söylüyorum. Hepimiz hem makamlardan geçeceğiz. Hem de dünya hayatından geçeceğiz. Hiçbir şey kalıcı değil. AK Parti’de tek kalıcı insan, vazgeçilmez insan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Diğer Parti mensupları dahil inanın içten içe onu takdir ediyorlar. Bizleri kıskanıyorlar. Onlara buradan çağrı yapıyoruz. Kapımız açık, gelin buyurun. Onlara diyoruz ki buyurun gelin, bu tarihi hep beraber yazalım. Torunlarınıza anlatacak bir anınız olsun. Amerika, Avrupa, PKK, FETÖ, yurt içinde yurt dışında ama sadece Türkiye’ye karşı düşmanımın düşmanı dostumdur diyerek dayanışma içine girerek bizi durdurmaya, dünya devi olmamızı önlemeye çalışıyorlar. Bu durumda birlik beraberliğe daha fazla ihtiyacımız olduğu ortada. Bize düşen yedi düvelle boğuşan Cumhurbaşkanımıza kimimiz Afrin’de çarpışarak, kimimiz sandıklarda çıkaracağımız daha fazla AK oyla katkı sağlayacağız inşallah. Çekişmemizi kendi aramızda değil, diğer partilerle yapmamız gerekir. Türkiye’nin geleceği Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’nin önümüzdeki 2019 seçimlerinde her kulvarda başarıyla çıkmasına bağlıdır.
‘’Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiği Kırklareli’nde mutlu ederek yüzünü güldüreceğiz’’
Alınacak her fazla oyun başarıya katkıyı bilerek sanki herkes ayrı ayrı adaymış gibi azimle çalışacağız. İnşallah Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sevdiği Kırklareli’nde mutlu ederek yüzünü güldüreceğiz. Bayrak için, vatan için, Türkiye için, çocuklarımız için çok çok fazla çalışacağız.

Aslı Karakahya hanımefendi başkanlığında vazife alacak il kadın kolları yönetimi ve ekibini şimdiden tebrik ediyorum. Yapacakları çalışmalarda hepsi ayrı ayrı bir değer olan il ve ilçe başkanlarım ve ekiplerine başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu kutsal yolda Allah utandırmasın. Bu güzide ve güzel kongrenin saygılar getirmesini temenni ederim. Tüm katılanlara canı gönülden teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu.
‘’AK Parti, kadınlarımızın yol arkadaşlığı ile büyüdü’’
AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam; “Hepimizi bir araya getiren sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir Türkiye sevdamız var. Dolayısıyla 2023 hedeflerimiz içerisinde dünya ekonomisinin ilk 10'una girebilecek bir Türkiye hedefimiz var. Bugün Zeytin Dalı Operasyonunda yüzde 80'ni, 90'ı milli teçhizatların kullanıldığı bir Türkiye'den bahsediyoruz.
81 ilimizde 921 ilçemizde çalışmalarımız ile 2019'a hazır bir teşkilat yapılanması oluşturacağız. AK Parti, kadınlarımızın yol arkadaşlığı ile büyüdü. Sayın cumhurbaşkanımız her toplantıda kadın kollarının sorumluluğu bildiriyor Geçmişteki ana muhalefet partisinin zihniyeti ile şu anki zihniyet arasındaki çok büyük bir uçurumu bizler kadınlar olarak her fırsatta gittiğimiz her kapıda anlatmak gibi bir yükümlülüğümüzde var.
‘’Bizler için 2019 seçimleri çok önemli’’
Partilerinin il başkanlığına gelmiş kadın bir siyasetçinin ezanlarımıza laf söylemesi, şehitlerimize laf söylemesi, milli ve manevi değerlerimize karşı duruşunu her fırsatta biz seçmenlerimize anlatmak durumundayız. Özellikle AK kadınlarımızın önemli görevlerinden birinin de bu olduğunu bilmesi gerekiyor. Parti meclis üyesi 'O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık nolur ya' diyecek kadar hadsiz davranabiliyor. PYD terör örgütü değildir diyebiliyor. 'Nereden bileceğim, nasıl kanıtlayacaksınız', diğer taraftan 'şehitler ölmez, vatan bölünmez diye bir cümleyi duymak istemiyorum, en nefret ettiğim cümle bu', diyebilecek kadar hadsizleşebiliyor. Biz bugün ülkemiz üzerinde oynanan oyunları çok iyi anlayabilen bir kadın kollarıyız. Bunları da her gittiğimiz yerde anlatmak durumundayız."
Hepimizi bir araya getiren sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir Türkiye sevdamız var. Dolayısıyla 2023 hedeflerimiz içerisinde dünya ekonomisinin ilk 10'una girebilecek bir Türkiye hedefimiz var.
Bugün Zeytin Dalı Operasyonunda yüzde 80'ni, 90'ı milli teçhizatların kullanıldığı bir Türkiye'den bahsediyoruz. 3. hava limanı 2018'in sonlarına doğru açılabilecek bir Türkiye'den bahsediyoruz. İşsizlik rakamlarını aşağıya çekmiş, 15 Temmuz hain darbe girişimine rağmen, ekonomisi ayakta durabilen bir Türkiye'den bahsediyoruz. Bizler için 2019 seçimleri çok önemli’’ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol