AK Parti, Sanayi Sitesinden Sonra Kırkavak Deresine de El Attı

İlçemizde son yaşanan şiddetli yağışlar ardından alarm veren bazı noktalar ile ilgili AK Parti’nin girişimleri sürüyor. Sanayi Sitesinde taşkın riskini ortadan kaldırmak adına kolları sıvayan ve DSİ kanalıyla problemin çözümüne yönelik gerekli çalışmaları yürüten AK Parti, şiddetli yağışları ile taşkın riskinin yeniden hissedildiği Kırkavak Deresinde de rehabilitasyon çalışmaları yürütmek adına harekete geçti. AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Kırkavak Deresinin şehir merkezi de dahil olmak üzere ıslah çalışmalarına yönelik fizibilite çalışmalarının DSİ tarafından başlatıldığını duyurdu.

Her şiddetli sağanak yürekler ağızda yağışta gözlerin çevrildiği ilçemiz merkezinden geçen Kırkavak Deresi ile ilgili geniş kapsamlı bir ıslah çalışması için kollar sıvandı. Derenin şehir merkezinden geçen kısmıyla alakalı son kapsamlı çalışma 2000’li yıllar öncesi Demokratik Sol Partili Belediye Başkanı Ömer Kuldaşlı döneminde yapılmıştı. O dönemde dere yatağı ve kenarları beton ile yeniden düzenlenmiş akış rahatlığı ve temizliği bakımından daha elverişli bir hale getirilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda ise DSİ suyun akış hızını engelleyen köprüleri elden geçirerek akışı sınırlayan engelleri ortadan kaldırıp taşkın riskini bir nebze olsun azaltmıştı. Son yapılan değerlendirmelerle derenin şehir merkezindeki vatandaşların can ve mal güvenliğine daha fazla tehdit oluşturmaması adına başından sonuna kadar kapsamlı bir ıslah çalışmasına girişilmesi gerektiğine yönelik fikir birliği oluştu.

“KOMPLE ISLAH EDİLMESİ
TEKLİFİNDE BULUNDUK”

Gelişmeler üzerine daha önce de konunun takipçisi olacaklarını ifade eden AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Kırkavak Deresinin komple ıslahı ile ilgili girişimlere başladıklarını resmen duyurdu. Sosyal medya hesabından konu ile ilgili açıklamalarda bulunana İba, “Uzunköprü ilçemizde yaşanan sel felaketinden sonra bölgeye yaptığımız ziyarette şehir merkezinin içinden geçen kısımda dahil olmak üzere Kırıkkavak Deresi’nin komple ıslah edilmesinin teklifinde bulunduk. DSİ 11’inci Bölge Müdürümüz tarafından fizibilite çalışmaları başladı. Projenin 2022 yatırım programına alınmasının takipçisi olacağız. Uzunköprü’müze hayırlı olsun” ifadeleri kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol