AK Parti Merkez İlçe Toklucu ile yola devam edecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 6. Olağan kongresini dün gerçekleştirdi. Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü Kültür Merkezinde saat 12.30’da başlayan kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de katılım gösterdi. Partililerin büyük ilgi gösterdiği kongreye; AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz, Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgiden, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Cihannüma İl temsilcisi Hikmet Yıldırım, çok sayıda partili iştirak etti.
Program önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz’ün konuşması ile başladı. Kasım 2014 tarihinden bu yana Merkez İlçe Başkanlığı görevi yürüttüğünü kaydeden Türköz, kendisi ve yönetimi olarak görevlerini layıkıyla yerine getirdiklerine inandığını belirtti. Hakkını helal eden ve katılımcılardan da helallik isteyen Türköz kendisine destek olan, olmayan herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.
Türköz’ün konuşmasının ardından Divan teşekkülünün oluşturulması ile genel kurul devam etti. Saygı duruşunun gerçekleştirilmesi ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak AK Parti İl başkanı Alper Çiler bir konuşma yaptı. Çiler konuşmasında şunları kaydetti;
“Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ismi gibi AK Partimizin iktidara gelmesinden itibaren çok hızlı bir kalkınma sürecine girdik. Bu yükselişi hazmedemeyen haçlı zihniyeti çeşitli Bizans oyunlarıyla bize saldırmaya başlamıştır. Devletimiz çok önemli bir mücadele vermektedir. Amerikası, Avrupası, PKK’sı, FETÖ’sü, yurt içinde ve yurt dışında Suriye ile Irak’ta çeşitli şekillerde ama sadece Türkiye’ye karşı “düşmanımın düşmanı dostumdur” diyerek, dayanışma içine girerek bizi yıkmaya çalışmaktadırlar. Bu durumda birlik beraberliğe daha çok ihtiyacımız olduğu gün gibi ortadadır.
Çekişmemizi kendi içimizde değil rakip partilerle yapmalıyız. Partinin başarısı ancak zincir gibi bir bine bağlı ve uyum içinde olmasıyla sağlanabilir. AK Parti fakir fukaranın garip gurebanın partisidir. AK Parti samimiyet partisidir, liderlerinin arkasından gözü kapalı gidenlerin, Hak yoluna gönül koyanların, devleti milleti ve demokrasisi için 15 Temmuz’da yüzlerce şehit, binlerce gazi verenlerin partisidir. Bu partide çekişmeye kavgaya yer yoktur, sadece nöbet değişimi vardır. Merkez İlçemiz yapılan incelemeler sonucu Can Cafer Toklucu’yu göreve layık bulmuştur. Yıllardır merkez ilçe ve il yönetimi arasındaki bu çekişmelerden partililer her zaman zarar görmüştür ama artık çekişme istemiyoruz. Ben dahil kimse vazgeçilmez değildir. Sadece bir vazgeçilmez vardır; O da Recep Tayyip Erdoğan’dır.”
Çiler’in bu alkış alan konuşmasının sonrasında bu kez kürsüye AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz davet edildi. Minsolmaz konuşmasında şunları söyledi;
“Ayağımızın tozuyla dün Ankara’dan geldik ve ülkemiz açısından bölgemiz açısından çok önemli olan bir karara imza attık. Türk Silahlı Kuvvetleri Irak’ta ve Suriye’de sınır ötesinde harekat yapabilmesi için daha önce almış olduğumuz tezkereye bir yıl daha ilave yapma yönünde Cumhuriyet halk Partisi Adalet Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi gruplarının da desteğiyle kararımızı verdik. Bu kongre de ülkemiz ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde alınan karar da hayırlı uğurlu olsun.
Değerli Arkadaşlar; Burada bulunan AK Partili kardeşlerim, Sayın Bakanımız dahil hiç kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur. Davanın askerleri olarak mücadele vermek, tepe hedefimiz olan öncelikle ülkemizin, insanımızın ümmetimizde yaşayan insanların ve mutlu huzurlu sağlıklı güvenli bir dünya için gerekli sorumluluğu almaktır.14 Ağustos 2001 yılında kurulan AK parti hiçbir zaman sadece Türkiye ekonomisi üzerine kurulmadı. Dünyada yaşayan tüm mahlukat üzerine hayvanlara da bitkilere de çevreye de yaşadığımız coğrafyaya da orta doğuya da, Kafkaslardan kadar Balkanlara kadar bir sorumluluğumuz olduğunu AK Parti hesaplarının tam da merkezine koydu. Ve 1071’de genç bir komutan olarak Bizans’ın karşısına geçen Alparslan’dan sonrasında atını denize süren Fatih’ten, “ordular ilk hedefimiz Akdeniz’dir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten bugünlere kadar ve nihayetinde bu davanın kurucusu olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a kadar tüm şahsi insani duyguları bir kenara bırakarak insanlık adına doğruyu yapmak duygusuyla yolumuza devam ediyoruz. Elhamdülillah bunu çok güzel yapıyoruz. İşte bugün de yaptığımız budur. Sorumluluk duygusuyla daha iyisi olsun diye arkadaşlarımızın kardeşlerimizin kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ama kendim de dahil olmak üzere adaylık sürecinde genel merkezimin koyduğu tavır nettir. Bunu da göz ardı etmemiz olanaksızdır” dedi.
Protokol konuşmaklarının sonuncusu ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yapıldı. Özlü konuşmasında şunları kaydetti;
“Kongreler demokrasinin en önemli ayaklarından, en önemli basamaklarından biridir. Biz bugün bu kongrede demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birini daha icra ediyoruz. Bu kutlu yürüyüşte 16. yılımızı geride bıraktık. 16 yıl boyunca zor zamanlar geçirdik birçok badireler atlattık fakat demokrasiye, sandığa inanmaya devam ettik. Millet iradesinin tecelli etmesi çok önemlidir biz her şartta millet iradesine güvendik ve inandık.
Bugün burada olduğu gibi omuz omuza, gönül gönüle yürümeye devam edeceğiz. Merkez İlçe Başkanımız, İl Başkanımız ve saygıdeğer Milletvekili arkadaşım bu konulara temas ettiler. Değerli kardeşlerim sizlerin de yakından takip ettiği gibi yaşadığımız coğrafyada zor günler yaşıyoruz. Elbette bu bereketli coğrafyada yaşamanın bir bedeli olacaktır. Biz bu bedeli bin yıldır kanımızla, canımızla ödemeye devam ediyoruz. Ata yadigarı vatanımızı her koşulda savunduk ve savunmaya da devam edeceğiz. Söz konusu vatanımız olduğunda, birliğimiz olduğunda gerekirse dünyayı karşımız alırız ama bir adım geri atmayız. Hiç kimse ve hiçbir güç bu coğrafyada kafasına göre iş yapamaz. Milli güvenliğimiz söz konusu olduğunda gereğini yapmaktan çekinmeyiz. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki yaşadığımız coğrafyada Türkiye’yi karşısına alarak herhangi bir hamlede bulunmak hiç kimsenin haddi değildir. Bir takım karanlık oyunlara, tezgahlara, kumpaslara, senaryolara, kurgulara asla izin vermeyiz. Açık söylüyorum Türkiye düşmanları boşuna sevinmesinler onların hayallerini kabusa çeviririz.
Türkiye demokratik mücadelesini sürdürürken bir yandan da gelişmeye kalkınmaya devam ediyor. Etrafımızda olup bitenler bizleri 2023 hedeflerimizden asla geri koymayacak. Türkiye son 15 yılda tüm çevresel olumsuzluklara rağmen gözle görülür oranda büyüyor. Önümüzdeki bu büyümenin devam edeceği kesindir. 2017 yılı 2. çeyreğinde bir önceki yılsonuna göre yaklaşık 600 bin kişiye yerli istihdam sağladık. Böylece 2017 yılbaşından itibaren işsizlik oranında ciddi bir azalma gerçekleşti. Türkiye’de en belirgin sanayi sektörünün olduğunun ispatı Kırklarelidir. Zira Kırklareli’nde Gayrısafi Yurtiçi Hasılanın sanayi payı %43 olarak gerçekleşiyor. Kırklareli’ndeki istihdamın büyük kısmı sanayi sektöründendir. Beni çok memnun eden bir diğer gösterge ise imalat sanayidir. Kırklareli ili imalat sanayinde 81 il arasında 14. sıradadır. Bu güzel şehir gelişen Türk sanayisinin ve imalat sektörünün sembol şehirlerinden birisidir. Kırklareli’ndeki Organize Sanayi Bölgemiz istihdam açısından çok iyi düzeyde. Kırklareli’nde 2002 yılında bir adet OSB varken 2017 yılında 4 OSB’de üretime geçilmiştir. Tüm parsellerde üretimi geçildiği sırada Kırklareli’nde istihdam sayısı 17 bini bulacak. Değerli kardeşlerim bu yüzden diyoruz ki sanayileşmek milli bir davadır. Sürdürülebilir bir gelecek istiyorsak imalat sanayinin büyümesi şarttır. 2023 hedefinde sizlerin sorumluluğu çok büyük. Kırklareli Merkez İlçe Kongremizin hayırlı sonuçlar getirmesini partimize güç katmasını diliyorum.”
Yapılan konuşmaların ve başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kongreye mesaj gönderen partililerin mesajlarının okunmasının ardından. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile gelir gider hesapları okundu, oylandı ve yönetim ibra edildi. Sonrasında ise seçimlere geçildi. Seçimlerde iki liste yarıştı. Parti Genel Merkezinin “Her genel kurulda tek liste” vurgusuna rağmen iki listenin yarıştığı seçimlerin sonucunda; Genel merkezin belirlediği aday Can Cafer Toklucu, rakibi Ertan Özbek’in listesi karşısında üstünlük sağlayarak, Merkez İlçe Başkanlığı görevine seçildi. İşte kazanan yönetimin listesi;
1- Adnan Kartal 2- Ahmet Yılmaz 3- Bahattin Özdemir 4- Burak Karaderi 5- Celal Tegış 6- Çiğdem Eti 7- Emre El 8- Eray Aşveren 9- Ersan Akkafa 10- Fethi Duman 11- Hacer Gülocak 12- Hanife Büyükyeğen 13- İbrahim Sarı 14- İsmail Özkar 15- Mediha Munduz 16- Neriman Babat 17- Ömer Yılmaz 18- Serkan Çakar 19- Tamer Kösten

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol