AK Parti Kırklareli'nde temayül yoklamasını gerçekleştiriyor

Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli İl Başkanlığı, Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler kapsamında il ve ilçe Belediye Başkanlığı adaylıkları için delege bazında temayül yoklamasını bugün gerçekleştiriyor. İlimiz merkez Halk Eğitim Merkezinde 10.00-16.00 saatleri arasında düzenlenen yoklamaya 620 delegenin katılım göstermesi bekleniyor. Bu yoklamada ilk kez kullanılan e-temayül yöntemi ile delegeler kabinlerde elektronik ortamda oy verme işlemini gerçekleştiriyorlar. Hızlı ve kullanışlı bu uygulama sayesinde temayül sonuçları anı anına Genel Merkez tarafından görülebilecek.

Saat 10.00 itibariyle partililerin yoğun bir ilgi göstermeye başladığı yoklamada ilçelerimiz için de oy kullanılacak. Delegeler aday adaylarının yanı sıra, Belediye Başkan adayı görmek istedikleri başka bir ismi de yazabilecekler. Toplam üç isim yazacak olan delegelerin verecekleri oylar, Genel merkezin aday belirleme politikasında rehber olacak.

Temayül yoklaması, Konya Milletvekili ve Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız, Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Şule Uygur, İl Başkanı Alper Çiler, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Temayül yoklamasında sabahın erken saatlerinden itibaren aday adayları; Hikmet Yıldırım, Burak Süzülmüş ve Emin Tunç da hazır bulundu.

Konya Milletvekili ve Komisyon Başkanı Ziya Altunyaldız basın mensuplarına yaptığı açıklamada; ilklere imza atan AK Parti’nin bu yıl ilk defa e-temayül uygulaması ile adaylarını belirlediklerine vurgu yaparak, yerel seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol