AK Parti Kırklareli Ailesi 18.Yılı Kutladı

Adalet ve Kalkınma Partisinin 18’inci kuruluş yılı dolayısıyla ATO Congresium’da tören düzenlendi. Organize edilen törene Kırklareli AK Parti Teşkilatı da yoğun katılım gösterdi. Törende Kırklareli’ni temsilen Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatlarından isimler katıldı.

23 Ağustos tarihinde Ankara ATO Congresium’da gerçekleşen tören oldukça coşkulu geçti. Törende 18 Yıllık süreç hakkına görseller ve video gösterimleri yapılırken, törene Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.
Minsolmaz “AK Parti; 18 yıldır olduğu gibi, Aziz Milletimizin hizmetkarı
olmaya devam edecektir”
Tören hakkında açıklama yapan AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz; “Kuruluşundan bu yana, girdiği tüm seçimlerde, birinci parti olmayı ve hep tek başına iktidarda kalmayı başaran başka bir siyasi parti, Türkiye’de ve dünyada yoktur. Bu başarının arkasında; AK Parti ailesinin her ferdinin emek ve fedakarlığı, Milletimizin destek ve duası vardır. Bu kutlu davanın bir mensubu olmaktan daima gurur ve sorumluluk duydum. AK Parti; 18 yıldır olduğu gibi, Aziz Milletimizin hizmetkarı olmaya devam edecektir. Biz büyük bir aileyiz. Birlikte nice 18 yıllara” dedi.
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin 18 yıl önce 2001 yılı Ağustos ayında kurulduğunu anımsatarak kuruluşundan bugüne kadar AK Parti’nin tüm kademelerinde davaya gönül vermiş, katkı sağlamış, görev almış, partiye oy vermiş tüm vatandaşlara şükranlarını sundu.
“Bu büyük ailenin bir parçası olma onuru dahi tek başına çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır”
“Her yıl dönümü önemlidir ama 18. yıl dönümü ayrıca önemlidir. Bu yaş, hukukumuzda bireylerin siyasi, ekonomik ve sosyal alanda rüştlerini ispat edişlerinin ifadesidir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geride kalan 18 yılda AK Parti’nin gerek müktesebatı gerekse yetiştirdiği kadrolarla yeni bir safhaya geçtiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu büyük ailenin bir parçası olma onuru dahi tek başına çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirastır. Elbette bu uzun ve kutlu yolculukta davanın yükünü kaldıramayanlar, çeşitli sebeplerle yolunu kaybedenler olmuştur. AK Parti bugün de inşallah yarın da hep dimdik ayakta olacaktır. Ama bu kutlu çatının altından ayrılanların hiçbirinin esamesi şimdiye kadar okunmamıştır, şimdiden sonra da okunmayacaktır” dedi.
“Hiç şüphesiz bu dava AK Parti’nin
18 yılının çok ötesinde bir davadır”
AK Parti’nin en önemli özelliğinin değişim, yenilenmeyi kendi içinde başarıyor olması olduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “AK Parti, organik bir partidir. Bir başka ifadeyle, AK Parti siyaset mühendisliğine içeriden ve dışarıdan kulağına üflenen suflelerle milletin içinde olmadığı her türlü hesaba kapalı bir parti olarak kurulmuş ve hep de bu şekilde yol yürümüştür. Gözleri ve gönülleri başka yerlerde olanların AK Parti çatısı altından çıktığında başarısızlığa mahkûm bulunmasının sebebi işte budur. Biz tek vazifemizi Hakk’a ve halka hizmet olarak görüyoruz.”
“Hiç şüphesiz bu dava AK Parti’nin 18 yılının çok ötesinde bir davadır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz sadece medeniyetimizin ve ecdadımızın kadim Hakk’a ve halka hizmet davasının bugünkü temsilcileri olmaya talibiz. İnşallah önümüzdeki yıllarda partimizin 19, 20, 25, 30 ve daha nice yıllarını kutlarken de AK Parti’nin Hakk’a ve halka hizmet yolundan sapmadığını göğsümüzü gererek söyleyebileceğiz” diye ekledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti ancak kendisi gibi olmaktan çıktığında misyonunu kaybeder. Tıpkı bu çatının altından ayrılanlar gibi milletle irtibatını kaybederek yolunu şaşırdığı gün AK Parti’nin de vadesi dolmuş demektir” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol