AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, AK Parti Merkezi’nde önceki gün AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya hazır bulundu. Çiler yaptığı açıklamada, “Elimizden geldiğince ilimize yeni yatırımlar, hizmetler getirmek için canla başla çalışıyoruz.” dedi.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ve Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde önceki gün AK Parti Merkezi’nde gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. İlimize yeni yatırımlar kazandırmak için canla başla çalıştıklarını belirten AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak, “4 ve 5 Eylül’de Ankara il başkanları toplantısına katıldık. 6, 7 ve 8 Eylül’de Bursa'da Yerel Yönetimler Toplantısı için Marmara Bölgesi 14 il başkanı ve tüm belediye başkanlarımız ile hazır olacağız. Orda da çeşitli yatırım, proje ve desteklemeler hakkında ilgili bakan, bakan yardımcısı, belediyeler Birliği vs. ile istişarelerde bulunacağız. Elimizden geldiğince ilimize yeni yatırımlar, hizmetler getirmek için canla başla çalışıyoruz. “ ifadelerini kullandı.
“Türkiye'nin büyümesi,
güçlenmesi için gece gündüz çalışıyoruz”
Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi her anlamda hedeflere doğru ilerlemesi için gece gündüz çalıştıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizden aldığımız güçle, teşkilatlarımızın desteğiyle, dostlarımızın hayır duasıyla 'durmak yok yola devam' diyerek mücadeleyi sürdürüyoruz. Sizlerin de kendi illerinizde ve görev alanlarınızda benzer bir mücadelenin içinde olduğunuza inanıyorum. Buradaki her bir arkadaşımın en büyük meselesi, sorumluluğunu üstlendiğimiz kutlu davaya hizmet etmek, şahsiyetimizle, siyasetimizle, duruşumuzla, icraatımızla milletimizin gönlünü kazanmaktır" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme, tazeleme, büyütme geliştirme kabiliyetine sahip olması olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Her kongremizin her milletvekili ve belediye başkanlığı seçimini, her görevlendirmeyi işte bu özelliğimizin yeni bir tezahürü olarak gerçekleştirdik. 7'nci Olağan Büyük Kongremize de aynı anlayışla gideceğiz. AK Parti ailesini daha da büyütecek, saflarımızı hem genişletecek hem de daha da sıklaştıracağız. Kuruluşundan bugüne partimize hizmet etmiş hiçbir arkadaşımızı bu safın dışında bırakmayacağız, ahde vefayı asla ihmal etmeyeceğiz." Yeni isimlerle, yeni değerlerle, yeni hizmet erleriyle kadroları tahkim edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Oranın en itibarlı en gayretli en azimli en birikimli en dinamik isimlerini partimizin yönetim kademelerine kazandıracağız. Beldede, ilçede, ilde ve genel merkezde. Gerek genel merkezimizin yapacağı çalışmalar gerek teşkilatlarımızdan gelecek teklifler gerekse diğer destekleyici faaliyetlerle bu isimleri bulup çıkarmakta kararlıyız. Ana kademe, kadın ve gençlik kolları olarak şehirlerimizde ne kadar güçlü olursak seçim dönemlerinde o kadar başarılı oluruz."
“15 Temmuz üzerinde önemle durulması gereken bir milat”
AK Parti'nin bugün geldiği yeri ve geleceğini değerlendirirken son yıllarda yaşanan tarihî önemi haiz gelişmelerin asla göz ardı edilemeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede özellikle 15 Temmuz'un üzerinde önemle durulması gereken bir milat olduğunu söyledi. Darbe teşebbüsünün yaşandığı gece omuz omuza, gönül gönüle vererek darbeye direnen ülkedeki tüm kesimleri, Türkiye ortak paydasında bir araya getirmek için çalıştıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi görüş ve meşrep farklılıklarına bakmadan terörle ve şiddetle arasına mesafe koyan herkesle iş birliği zeminini güçlendirmek istediklerini dile getirdi.
“Üstesinden gelinen her mesele türkiye’nin önünde yepyeni bir pencere açtı”
Türkiye'nin karşılaştığı her meselenin ülkeye bir maliyetinin olduğunu ama diğer taraftan üstesinden gelinen her meselenin ülkenin önünde yepyeni bir pencere açtığını da ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Mesela Kıbrıs Barış Harekâtı sebebiyle ülkemize uygulanan askerî ambargolar, bizi savunma sanayisinde ilk adımları atmaya yöneltmişti. Sene 1974. Oradan buraya aldığımız mesafe ortada. Ülkemizin sanayisini ve ticaretini bitireceği gözüyle bakılan Gümrük Birliği Anlaşması rekabet gücümüzü küresel çapta artırdığımız bir sürece dönüşmüştür. Hiç şüphesiz ülkemiz bu çerçevedeki en büyük atılımları AK Parti döneminde yaşamıştır." Tüm taahhütlerini çiğneyerek Türkiye'yi Avrupa Birliği tam üyeliğinden mahrum bırakanların tavırlarına cevabı Afrika'dan Güney Amerika'ya kadar geniş bir coğrafyada yeni açılımlar yaparak verdiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizi gizli açık ambargolarla köşeye sıkıştırmaya çalışanlar bizi sanayiden teknolojiye, tarımdan enerjiye her alanda kendi potansiyelimizi en üst seviyede değerlendirmeye yöneltti. Özellikle savunma sanayisinde âdeta ülkemizi terör örgütleri karşısında çaresiz bırakma çabalarını dünyanın en ileri ürünlerini geliştirerek boşa çıkarttık. Terörle mücadelede ihtiyaç duyduğumuz insansız hava araçlarını, güdümlü mühimmatları, gözetleme ve işaretlem sistemlerini bizden esirgeyenler bugün ürettiğimiz ürünleri şaşkınlıkla takip ediyor."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol