AK Parti Edirne 7. Olağan İl Kongresi Gerçekleşti

AK Parti Edirne İl Teşkilatı 7. Olağan İl Kongresini dün gerçekleştirdi. Mimar Sinan Spor Salonunda gerçekleşen kongreye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diğer dört il kongresi ile birlikte video konferans yöntemiyle bağlandı. Kongrenin onur konuğu ise son Başbakan Binali Yıldırım oldu. AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca’nın divan başkanlığını üstlendiği kongrede, halihazırda il başkanlığı görevini yürüten Belgin İba tek liste ile girilen seçimde yeniden aynı göreve seçildi. Seçiminin tamamlanmasıyla sıcağı sıcağına konuşan Belgin İba, “Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği üzere 2023 hedefine kilitlenen bir teşkilat göreceğiz” dedi.

Dün Edirne Mimar Sinan Spor Salonunda saat 12.00’da gerçekleştirilen AK Parti Edirne 7. Olağan İl Kongresinde mevcut başkan Belgin İba yeniden İl Başkanı olarak seçildi. Kongreye onur konuğu olarak katılan son başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra, Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kongrede Divanı yöneten AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca ve İl Başkanı Belgin İba’nın yanı sıra çok sayıda partili katılım gösterdi. Divanın seçilmesinin ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede ilk olarak kürsüye İl Başkanı Belgin İba geldi.
İBA, “AK PARTİ, TÜRKİYE VE MİLLETİMİZE HİZMET YOLCULUĞUNUN ADIDIR”
Belgin İba kongrede yaptığı konuşmada ilk olarak katılımcıları selamladı. İba, AK Parti hareketinin gönül hareketi olduğunu ve bu harekette bir fert olarak bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, “Değerli dava arkadaşlarım, AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığımızın önderlğiinde nice başarılara imza attık. Şimdi tüm teşkilatlarımızla gece gündüze demeden çalışmamız lazım. Ele ele gönül gönüle hizmete devam etmeliyiz. Önümüzdeki dönemde Havsa, Keşan, Esetçe, Yeni Karpuzlu, Lalapaşa ve Subaşı’nda olduğu gibi Edirne Merkezide gönül belediyeciliği ile tanıştırmak için yola çıkıyoruz. 7. Olağan İl Kongremizin Edirne’mize, partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini umuyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum” dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VİDEO KONFERANS İLE BAĞLANDI, CHP’YE ÇATTI
Belgin İba’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne ile birlikte Sakarya, Yalova, Kırklareli, ve Çanakkale İl Kongrelerine canlı bağlantı ile katıldı. Konuşmasının başında partilileri selamlayan Erdoğan, Kongrelerin AK Parti'ye, şehirlere ve teşkilatlara hayırlı olmasını dileyerek kongrelerde görev alacak kişileri tebrik etti. Erdoğan, bugünkü kongrelerle birlikte 42 il kongresini tamamladıklarını bildirerek, "İnşallah şubat sonuna kadar tüm il kongrelerini yaparak, 7. Olağan Büyük Kongre hazırlıklarımızı nihayete erdireceğiz. AK Parti'yi, 2001 yılı Ağustos ayında kurduğumuzda, milletimiz bize hem geçmişin eksiklerini tamamlama hem de geleceği inşa görevi vermişti. Girdiğimiz 15 genel seçimin, mali seçimin, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve halk oylamasının tamamında AK Parti'yi sandıktan birinci çıkartan milletimize şükranlarımı, demokraside ve ekonomide yaptığımız hizmetlerle ortaya koyduk." ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından tek tek tüm il teşkilatlarının ismini sayarak yöneticilerini tebrik eden Erdoğan, Edirne kongresinde İl Başkanı Belgin İba, İl Kadın Kolları Başkanı Nergis İnce ve İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Cambaz’ın ardından ise tüm salonun ayağa kalkmasını isteyerek yeni dönemin hayırlara vesile olmasını diledi. İl Başkanı Belgin İba’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben, “Kıymetli Cumhurbaşkanım, serhat şehrimiz Edirne’mizden tüm teşkilatımız adına sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyoruz. İnşallah 2023 hedeflerine ulaşmak için tüm teşkilatlarımızla gece gündüz demeden çalışacağız” dedi. Erdoğan’da, “İnşallah 2023 serhat şehri Edirne için bir başka yıl olacak şeklinde karşılık verdi. Erdoğan’ın diğer il teşkilatlarını da selamlamasının ardından canlı bağlantı sonlandırıldı.
İBA DELEGELERİN OYLARI İLE YENİDEN İL BAŞKANI SEÇİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bağlantısının ardından AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ve Kongrenin onur konuğu olan Binali Yıldırm birer konuşma gerçekleştirdiler. Konuşmaların ardından seçime geçilen kongrede Belgin İba delegelerin oyları ile yeniden İl Başkanlığı görevini üstlenmiş oldu. Belgin İba’nın yönetimi ise şu isimlerden oluştu, “ADEM AYAZ, AHMET OSMANLI, ALİ KOBAK, AYDOĞAN AKINCI, BİROL YORULMAZ, CANDEMİR ÇEKİÇ, DİLEK ARZU DERMENCİ, EMEL ÖZGER, ENGİN BAHŞİ, ERDİ ERTEK, EZGİ YETKİNER, FAHRİYE GÜNCEL HİNTOĞLU, GAMZE KARTAL, GÖKHAN BALTA, GÖZDE EMEL BAYTAR, HAKAN ÇEVİKEL, HALİL GÜMÜŞ, HATİCE KOÇAŞLI, HÜRYAN HATİKLER, HÜSEYİN YILDIRIM, İSMAİL AKALIN, İSMAİL YILDIZ, MURAT BÜYÜKGÖZE, MUSTAFA ÇINARKÖK, MUSTAFA MERCAN, MUSTAFA OKUR, MÜMİN KARAYAVRU, MÜMİNE KONUK, OKTAY TOPALOVA, RASİM ÖZGÜN, RAUF TOLGA ŞENBAŞ, SERKAN YÖRÜK, SEVDA NUR KURBAN, ŞENOL EKŞİ, TURAN GİRGİN, UĞURCAN IMRAK, UMUR ERSEN AYAYDIN, YILDIZ YEŞİLKURT, MECİT EROL.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol