AK Parti 6. olağan Büyük Kongresini gerçekleştirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi 6. Olağan Büyük Kongresi’ni 18 Ağustos Cumartesi Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Binlerce partili ve vatandaşın katıldığı kongre oldukça çoşkulu geçerken, ilimizi temsilen il delegeleri ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz kongrede hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılım gösterdiği kongrede Kırklareli’nden; Milletvekili Selahattin Minsolmaz, il delegeleri İl Başkanı Alper Çiler, İl Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya, İl Gençlik Kolları Başkanı bahadır Kovankaya, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu ve Lüleburgaz İlçe Başkanı Tanzer Koç hazır bulundu.
“Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil ettik”
18 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşen kongre, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Salonun içinde ve dışında binlerce vatandaşın bulunduğu kongre oldukça coşkulu geçti. Kongre hakkında açıklamalarda bulunan İl Başkanı Alper Çiler; “Türkiye için tarihi bir gün olan bu kongremizde Kırklareli teşkilatı olarak il başkanlığımız, ilçe başkanlıklarımız, kadın kolları başkanlığımız, gençlik kolları başkanlığımız ve partililerimiz ile birlikte salondaki yerimizi alarak Kırklareli’ni en iyi şekilde temsil ettik” dedi.
“Önümüzdeki dönem Türkiye için bir sıçrama dönemi olacaktır”
Kongrenin çok coşkulu geçtiğini belirten Çiler; “Türkiye'nin 81 ilinden gelen 10 binlerce AK Partili dava arkadaşımız hem salonu hem de salonun dışını hınca hınç doldurarak adeta bir demokrasi şöleni yaşanmasını sağladı. Yapılan 6. Olağan Büyük Kongremizde liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi önümüzdeki dönem her ne kadar önümüze engeller konulmaya çalışılsa da Türkiye için bir sıçrama dönemi olacaktır. İnşallah bizler AK Parti Kırklareli İl Teşkilatı olarak tüm kurullarımız ile birlikte bunun gerçekleşmesi için canla başla mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
“15 Temmuz’da olduğu gibi heveslerini kursaklarında bırakacağız”
Devletlerinin daima yanında olacaklarını vurgulayan Başkan Çiler; “Böylesine güzel bir atmosferde gerçekleşen kongrede adeta dosta düşmana gücümüzü gösterdik. Yurtdışından da gelen misafirlerimiz partimizin gücünü ve demokrasi şölenimizi görmüş oldular. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada AK Parti’nin ülkemiz adına ne kadar büyü bir önem taşıdığını açıkladı. Üzerimizde oynanan oyunları ve Büyük Türkiye’nin önüne geçmek isteyen dış mihrakların amaçlarını anlattı. Bizler bu ekonomik savaşta üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız, 15 Temmuz’da olduğu gibi heveslerini kursaklarında bırakacağız” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’ne katıldı. Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Yurt dışından kongre için gelen misafirlere teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm emekçileri selamlayarak konuşmasına başladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle sürdürdü; “Pamuk toplayan, fındık toplayan, çay biçen, ekin biçen, ürününü hasat eden, pancarını sulayan, serasını hazırlayan, hayvanını otlatan, balığa çıkmak için ağlarını hazırlayan tüm kardeşlerime selamlarımı yolluyorum. İşverenlerimize, girişimcilerimize, ihracatçılarımıza, tüccarlarımıza, kendisi ve ülkesi için üreten, kazanan, yatırım yapan, koşturan herkese selamlarımı iletiyorum. Okullarda, üniversitelerde kitabıyla, defteriyle, bilgisiyle, gayretiyle ilim öğreten ve öğrenen hocalarımız ile öğrencilerimize selamlarımı gönderiyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında, dağlarda, ovalarda, şehirlerde, en izbe yerlerde ülkemizin ve milletimizin güvenliği için hayatlarını ortaya koyarak görev yapan bütün güvenlik güçlerimize selamlarımı sunuyorum. Terörle mücadelede, 15 Temmuz’da ve her nerede olursa olsun vatan müdafaası yolunda fedakârlık yapmış olan şehit yakınlarına, gazilerimize selamlarımı yolluyorum.”
“AK Parti başlangıçtır”
AK Parti’nin asıl kurucusu ve sahibinin milletin bizatihi kendisi olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin ne olduğunu anlayabilmek için, tarihe vakıf olunması gerektiğini ifade ederek; “AK Parti başlangıçtır… Hazreti Adem’in dünyaya gelmesiyle başlayan imtihanımızın takipçisidir. AK Parti Hicrettir… Peygamber Efendimizin tüm cihanı aydınlatan nurunun, tüm insanlığı kucaklayan mesajının müntesibidir. AK Parti Malazgirt’tir… Sadece Allah’ın rızası için kendisinden katbekat üstün düşmanın üzerine “ölürsem, kefenim üzerimdeki elbisemdir” diyerek atılan Sultan Alparslan’ın yolundan gidendir” sözlerini sarf etti.
“AK Parti Coğrafyamıza diktikleri çınarları üç kıta yedi iklime yayan ecdadımızı takip edendir”
“AK Parti, Anadolu’daki tüm izlerimizdir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; “İznik’te, Söğüt’te, Bursa’da, Edirne’de, Konya’da, Sivas’ta, Kayseri’de, Erzurum’da, Alanya’da, Kastamonu’da Malatya’da, Balıkesir’de, Manisa’da, Antalya’da devletler kuran atalarımızın varisidir. AK Parti Selçukludur, Osmanlıdır… Coğrafyamıza diktikleri çınarları üç kıta yedi iklime yayan ecdadımızı takip edendir. AK Parti fetihtir… İstanbul’u alarak çağ açıp çağ kapatan Fatih Sultan Mehmet Han’ın mirasçısıdır. AK Parti hadimdir… Hicazı topraklarına katarak kutsal emanetlere sahip çıkan, kutsal beldelerin hizmetkârlığına talip olan Yavuz Sultan Selim Han’ın yoldaşıdır. AK Parti müdafidir” diye konuştu.
Dünyanın çalkantılı bir döneminde devleti onlarca yıl boyunca koruyup, geliştiren Sultan Abdülhamit-i Sani’nin de hakkının-hukukunun savunucusu olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Çanakkale olduğunu ve Kut’ül Amare olduğunu ifade etti.
“AK Parti İstiklal Harbimizdir, Cumhuriyetimizdir”
AK Parti’nin; yedi düvelin en modern silahlarla, en büyük ordularla üzerine geldiği anlarda bile imanı ve cesaretiyle zincirleri kıran, oyunları bozan ecdadın torunu olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı; “AK Parti İstiklal Harbimizdir, Cumhuriyetimizdir… Artık yıkıldı, yok oldu denilen bir milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde küllerinden yeniden doğarcasına ayağa kaldıran millî mücadele ruhunun temsilcisidir. AK Parti çok partili hayattır… Rahmetli Menderes’in bedelini canıyla ödediği demokrasi mücadelesinin bugünkü sancaktarıdır. AK Parti kalkınmadır… Rahmetli Özal’ın bin bir meşakkatle açtığı kalkınma yolunun günümüzdeki takipçisidir. AK Parti bugündür… Geçtiğimiz 16 yılda Türkiye’yi demokraside ve ekonomide geliştirerek, 2023 hedefleriyle buluşturarak milletimizin, hayalini gerçekleştirendir. AK Parti gelecektir… Gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını emanet ederek, ülkemizin önümüzdeki yarım asrını, bir asrını aydınlatandır. Velhasıl AK Parti Türkiye’dir…”
“Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz”
Milletle birlikte, 16 yıldır karşılarına çıkan onca sıkıntıya, onca engele, kurulan onca sinsi tuzağa, yapılan onca saldırıya inançla karşı koyduklarını ve zafere ulaştıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz destanını işte bu hissiyatla verdiğimiz mücadele sayesinde kazandık. Bugün de birileri bizi güya ekonomiyle, yaptırımla, kurla, dövizle, faizle, enflasyonla tehdit ediyor. Biz de onlara diyoruz ki, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz. Biliyoruz ki, iman varsa imkân da vardır. Biz, hiçbir zaman mücadeleden kaçan, davasının ve ülkesinin yıpranması pahasına kendi alanını korumaya çalışan bir parti olmadık, olmayacağız. Kurulduğumuz günden beri, ülkemizde, bölgemizde ve dünyada gördüğümüz her haksızlık, adaletsizlik, zulüm, riyakârlık karşısında sesimizi yükseltmekten geri durmadık, durmayacağız” dedi.
“Sınırlarımızın dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna rıza göstermedik, göstermeyeceğiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyayı sömürerek kendilerine refah düzeni kuranlara boyun eğmediklerini, eğmeyeceklerini de kaydederek, “Hayatlarını ve geleceklerini kurtarmak için yollara dökülen masum insanlar denizlerin, okyanusların, ırmakların karanlık sularında, tel örgülerin, yüksek duvarların önünde ağlarken gülenlerden, onlara çelme takanlardan olmadık, olmayacağız. Filistinlilere zulmedilirken, ilk kıblemiz Kudüs’teki kutsallarımız çiğnenirken kafasını başka tarafa çevirenlerin safına katılmadık, katılmayacağız. Sınırlarımızın dibinde oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna rıza göstermedik, göstermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol