AK Gençlik’ten hayvan hakları açıklaması

AK Parti Kırklareli Gençlik Kolları Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı, 6 Ekim Cumartesi günü hayvan hakları ve hayvanlara uygulanan şiddet üzerine bir basın açıklaması yaptı. Dingiloğlu Parkı’nda yapılan açıklamaya; Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, Kadın Kolları Başkanı Aslı Karakahya ile gençlik ve kadın kollarına mensup çok sayıda üye katıldı.

Yeni bir farkındalık oluşturmak için bu açıklamayı yaptıklarını belirten Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı, hayvanların yaşam haklarını korumak, sahipsiz hayvanlara uygulanan şiddete ‘dur’ demek için çabaladıklarını belirterek şunları söyledi:
“İnsani ve vicdani boyutta tüm desteğimizle #HayvanlarıKorumAK için AK Gençlik sahada sloganımızla eş zamanlı günün sembolünü oluşturduğumuz minik kardeşlerimizin de desteğiyle buradayız. Lütfen hep birlikte düşünelim. İnsan eğlence adı altında kullanılan hayvanları görmeden yaşayamaz mı? Bir bütün olarak yaşadığımız bu sistemin parçası olan hayvanları korumak ve onların haklarını savunmanın önemini öncelikle kendimize ve tüm insanlığa olan saygımız gibi benimsememiz gerektiği bilincinde olmalıyız. Hayvanların sığınağı devlettir. Hükümet olarak her zaman hayvan hakları ile ilgili en önemli adımları atıyor ve yasa kapsamında hayvanlara zalimce yapılan her muamelenin en ağır şekilde cezalarla tanımlıyoruz.”
Gençler olarak hayvanlara her bakıldığında sadece hayvandan öte bir canlı görmek gerektiğinin vurgulandığı açıklamanın devamında; “Ülke olarak siyasetçisi, genci, yaşlısı, çocuğu, kadını, erkeği kim olursa olsun hayvanları korumak noktasında her bireyi, duyarlı olmaya davet ediyoruz. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır ve hiçbir hayvan kaderine terk edilemez. Bunun için üstümüze düşen takipçiliği sürdürecek ve her fırsatta yapılması gerekenleri duyuracağız” denildi.
Basın açıklamasının sonunda İl Gençlik Kolları Bahadır Kovankaya da, geçtiğimiz hafta Kırklareli’nde ‘ok’ ile vurulup öldürülen köpeğe değinerek, bu zalimliği kınadıklarını ve sorumlusunun bulunması için sonuna kadar gayret edeceklerini ifade etti. Açıklamanın sonunda gelenlere kuş yuvası dağıtıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol