AĞLADIĞIMA BAKMAYIN

1 Ağustos Cuma günü akşamı KIRKSEDER Derneğimizin Yönetim Kurulu üyesi olan arkadaşımız Nalân Kanık Köknar'ın biricik oğlu Cansel'in asker düğünü vardı.
Asker annesi olmanın nasıl bir duygu olduğunu bildiğim için, gün boyu kalbim ellerimde attı.
O,geceye renk veren KIRKSEDER Dernek Başkanımız Sayın Erman Ulusoy, eşi ve dünyalar güzeli kızı, Başkan yardımcısı olan Sayın Savaş Edem ve eşi, çok değerli üyemiz ve arkadaşımız Sayın Vedat Balkan ve eşi, sevgili Esmeray Avcı, yine yönetim kurulu üyesi olan Firdevs Büyükateş, ta Çağlayıktan gelen değerli insan Mehmet Kaygısız,  el ele vererek genç kardeşimize uğur desteği verdiler.
O kadar güzel ve sakin bir düğün oldu ki, uzun yıllar hayallerden silinmeyecek.
Asker annesi ve şair arkadaşımız Nalân hanımın "Ağladığıma bakmayın al güllerle uğurladım" isimli bir şiiri vardı sık, bizlere okuduğu.
Şiir gibi bu gecede ağlamak ne kelime, al güller bu defa asker annesinin gülücüklerinden saçılıyordu damla, damla yağmur misali gelen misafirlerin üstüne.
Eşi Tansel beyin gözlerinde ki gurur vuruyordu gecenin aydınlık yüzüne.
Asker kardeşimiz Cansel'e gelince, koyu renkli giysiler içinde siyah bir inci gibi parlıyordu arkadaşlarının arasında.
Elinde kınası, omuzlarında babaannesinin özene bezene pullarla işlediği kırmızı şalın üstünde ismi ve ay yıldızı, Türk cumhuriyetine asker olma gururunun anlamını büyüttükçe büyütüyordu gözlerinde parlayan vatan sevgisini.
Güle, güle sevgili Cansel, yolunuz açık ve güneşin yolu kadar aydın ve temiz olsun.
Göğsünüzdeki gurur, elinizdeki silah barışın koruyucu olsun.
Vatan size, siz vatana emanet olun.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Firdevs hanıma çok teşekkür ediyorum