AFAD’tan deprem hakkında eğitim etkinliği

Kırklareli AFAD ekipleri 17 Ağustos Depremi dolayısıyla İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde Afet yönetimi ve eğitim programı gerçekleştirdi. 17 Ağustos Depreminin yıldönümü nedeniyle yapılan etkinlikte "Temel Afet Bilinci Eğitimi" verildi.

13 Ağustos tarihinde İl Özel İdaresi Cazibe Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime AK Parti Ana Kademe İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimleri katılım gösterdi.
Ülkemiz deprem kuşağında bulunuyor ve maalesef ki bunu en acı şekilde 17 Ağustos 1999 yılında tüm olarak tecrübe etmiştik.
Özellikle bu tarihten sonra ülkemizde deprem afetine yönelik ciddi bir bilinç oluştu. Gerçekleştirilen eğitimler ve tatbikatlarla olası tehlikelere karşı vatandaşlar bilgilendirildi. Söz konusu eğitim halen devam ediyor. AFAD ekipleri yıl boyunca okullarda, kurum ve kuruluşlarda düzenli olarak eğitimler yaparak temel afet eğitimleri veriyor. Söz konusu eğitimlerden birisi de dün Cazibe Merkezi’nde bulunan toplantı salonunda yapıldı.
“Temel Afet Bilinci Eğitimi” gerçekleştirildi
AFAD personeli tarafından verilen eğitimlerde olası afet senaryoları üzerinden “Temel Afet Bilinci Eğitimi” gerçekleştirildi. "Temel Afet Bilinci Eğitimi" programı kapsamında AFAD'ın çalışmaları, temel afet tanımlamaları, afet türleri, afet öncesi ve sonrasındaki davranış kalıpları ve afet farkındalığı başlıkları altında bilgiler verildi.
Program soru-cevap kısmı ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol