AFAD gönüllülerini bekliyor “Her vatandaş afetlere karşı bilinçli ve eğitimli olacak”

Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü İl Müdürü Muhsin Özer, afet bilincini arttırmak ve afet anında AFAD’a destek olabilecek insanlara ulaşmak adına gönüllülük projesinin başlatıldığını açıkladı. Muhsin Özer, bu kapsamda vatandaşlardan gönüllülük projesine destek talep etti.

Önadım Haber
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında her vatandaşın bilinçli ve eğitimli olmasını sağlamak amacıyla “Gönüllülük Projesi”ni devreye soktu. Kırklareli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü İl Müdürü Muhsin Özer’de gazetemize yaptığı açıklamada gönüllülük sistemini çok önemsediklerini ve bu iş için oldukça fazla gayret gösterdiklerini açıkladı.

Kırklareli’ndeki çalışmaların hızlanması adına AFAD gönüllülerini beklediklerini belirten Özer, “Başkanlığımızın başlattığı bir gönüllülük projesi var. Biliyorsunuz ki kurumlarda norm kadrolarımız olsa da tam kapasiteyle çalışamıyoruz. Bir il olarak 6 tane arama-kurtarma teknisyeniyle 300.000 nüfusa hitap etmeye çalışıyoruz. Çalışmaların hızlanması adına AFAD gönüllüsü projesi devreye girdi.” dedi.
Kayıtlar e-Devlet üzerinden yapılıyor
Kayıt süreciyle ilgili de bilgilendirmede bulunan İl Müdürü Muhsin Özer, “Gönüllülük sistemine e-devlet üzerinden herkes kayıt olabiliyor. Sisteme girildikten sonra bir şifre alınıyor. O şifreden sonra gönüllüler 2 saatlik bir eğitime tabi tutuluyor ve e-sertifika alınıyor. Bunun dışında da ileride başka eğitimler verilerek program tamamlanıyor. E-devlet üzerinden vatandaşlarımızın gönüllü olması bizim için çok elzem. Çünkü gönüllü işine el atmak zorundayız. Bununla ilgili başkanlığımızın çalışmaları var. Bizlerde bu projeyi önemsiyor, gayret gösteriyor ve destek bekliyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Gönüllülük Sistemi’nin 2 hedefi var
Proje ile afet ve acil durumlara ilişkin ne yapacağını hakkıyla bilen eğitimli ve becerikli insanlar yetişecek. AFAD Gönüllüleri ile AFAD çalışanları birbiri için fırsat niteliği taşıyacak. Birbirinin tamamlayıcısı özelliği göstererek birbirinin gücünü ve değerini arttıracak. Hastane, eğitim ve cankurtaran olarak görev yapan gönüllüler, artık afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında da görev alabilecek. AFAD Gönüllülük Sistemi, afet bilincini artırmayı ve afet anında AFAD’a destek olabilecek insanlara ulaşmayı hedefliyor. AFAD Gönüllüleri, huzurevi ziyareti, kan bağışı, okullarda kütüphane kurma ve fidan dikme gibi sosyal görevler de alacak. Gönüllülük Sistemi, dünyadaki örnekleri, Türkiye’deki şartları ve değişen dünya çerçevesinde göze alınarak hayata geçirildi.

 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol