AFAD Gönüllülerine Eğitim

Kırklareli AFAD Müdürlüğü’nce gönüllülere yönelik Eğitim ve Oryantasyon Toplantısı gerçekleştirildi. 230 gönüllünün katılım gösterdiği toplantıda Katılımcılara AFAD Gönüllülüğü hakkında bilgilendirme yapıldı ve uygulama eğitimi verildi.

15 Aralık 2019 tarihinde AFAD Gönüllüleri ile Eğitim ve Oryantasyon Toplantısı düzenlendi. Kırklareli Cazibe Merkezinde gerçekleştirilen ve 230 gönüllünün katıldığı toplantı 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirildi.
Etkinlikte öncelikle AFAD'ın çalışmaları hakkında bilgi verilirkeni afete hazırlık yılı kapsamında yapılan etkinliklerden bahsedildi. Katılımcılara AFAD Gönüllülüğü hakkında bilgilendirme yapılıp, kurumun beklentileri anlatıldı.
Yangın ve İlkyardım Farkındalık Eğitimi
Düzenlenen etkinlikte Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından AFAD Gönüllülerine yangın konusunda bilgi verilmesi amacı ile Yangın Farkındalık Eğitimi; gönüllülerin ilkyardım konusundaki donanımlarını arttırmak amacı ile Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlkyardım Farkındalık Eğitimi verildi.
Afetlerde psikososyal
destek
Toplantıda AFAD Müdürlüğü paydaş kurumlarından olan Türk Kızılayı Kuzey Marmara Afet Yönetim Merkezi Müdürlüğü çalışmalarından bahsedilip; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından afetlerde psikososyal destek konulu sunum gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlik arama kurtarma araç ve malzemelerinin tanıtımı ve AFAD Müdürlüğü envanterinde bulunan droneun kullanımının gösterilmesi ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol