ADD Kırklareli Şubesi Alman ARD Televizyonunu Kınadı

Alman ARD Televizyonunun Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ettiği hakaret tüm Türkiye’den tepki gördü. Atatürk’ü Diktatör Adolf Hitler’e benzeten kanala bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesinden geldi.

9 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen açıklamayı Atatürkçü Düşünce Derneği Kırklareli Şubesi Yönetim Kurulu düzenledi. Alman ARD Televizyonunun kınandığı açıklamada ifadeleri kullanıldı; “Almanya’nın devlet televizyonunun Atatürk'e saldırısı manidardır. ARD televizyonu yayınladığı belgeselde. 'Atatürk'ün Almanya'dan satın alınan zehirli gazı Dersim de Alevilere karşı kullandığı ve "Atatürk'ün Nazi Almanya’sıyla birlikte çalıştığı iddiası asılsız, utanç verici iftiralardır.
Atatürk ve Cumhuriyet Türkiye'si 2.Dünya Savaşı sırasında Alman bilim adamlarını, aydınlarını ülkesinde barındırarak özgür ve refah içinde bir yaşam sürmelerine vesile olmuştur. Bahsi geçen aydınlar ve niceleri Nazi Almanya’sının işkence, baskı, zulüm ve ölüm tehdidinden kurtulmuş, aydın fikirlerini Türkiye Cumhuriyeti'nde yeşertmiştir. O dönemin Türkiye Cumhuriyeti özgürlük, eşitlik ve kardeşlik fikrini temel ilke edinmiş bir Cumhuriyettir. Hukuka olan inancıyla birlikte güçler ayrılığı ile hümanist ve aydınlanmış bir devlet fikri ile bağnazlığa, gericiliğe ve feodal sisteme son vermiştir. Farklılıklara, dinlere saldırı Atatürk Cumhuriyeti'nin politikası değildir.
Söz konusu dönemde yabancı istihbarat elemanlar, Anadolu’da kol gezmektedir. Hiçbir istihbarat raporunda ARD kanalının iddialarına dair bir belge yayınlanmamıştır. Tarih literatüründe böyle bir tarih kaydı yer almamaktadır. Dersim olaylarında gaz kullanıldığına dair bir belge, rapor yoktur. ARD televizyonunun uydurmasıdır. Bugüne kadar böyle bir iddia yokken bugün ortaya atılması üzerinde düşünülmelidir. Bu sözde belgeyi Almanya'ya servis edenler de iddiayı ortaya atanlar kadar onursuzdur. Bunlar biliyorlar ki Ortadoğu'da tek laik ve ulus devlet olan Türkiye'nin Atatürk ile bağları koparılabilirse, bir şekilde bulunduğu bölgenin de kontrolü denetimleri altına alınmış olacaktır.
Atatürk'e, Cumhuriyete saldırıların asıl amacı budur.”
“Atatürk ile Adolf Hitler'in
isimlerinin aynı cümlede
kullanılması dahi büyük bir
saygısızlıktır”
“Türkiye 21'inci yüzyılda emperyalist devletlerin tek ve ortak hedefi haline dönüşmüştür. Bu nedenle geçmişte gösterdikleri çabadan çok daha yoğun ve sinsi bir saldırı ile Atatürk'ü ortadan kaldırma planları yaptıklarını Cumhuriyet Devrimleri'ni aşındırmak istemektedirler. Ulus devlete karşı küresel güçler tarafından açılan ve karşı devrimci işbirlikçiler tarafından hayata geçirilen mücadelede amaç, ulus devletimizi, Atatürk'ü yok edip çok kimlikli, çok dinli, çok ırklı, Ilımlı İslam modeli ile kökten dinciliği dönüştürme projesini uygulamaya koymaktır. Atatürk'e saldırı, Emperyalist devletlerin Türkiye'yi parçalamaya yönelik planlarının bir parçasıdır.b UNESCO'nun doğumunun 100.yılını, yani 1981'i "ATATÜRK YILI" ilan ettiği gerçeği ortada iken, Alman televizyonunun yaptığı tam bir algı operasyonudur. Bu çarpıtma; "Tarih yazanların yapanlara sadık kalmaları" gereğine dikkat çeken Atatürk'ün haklılığı ortaya koymaktadır. Türk halkına dil uzatmaktır. Cumhurbaşkanlığı makamına oturan, Ortadoğu ve Balkanlara barış getiren Atatürk ile parlamentosunu feshederek, führerliğini ilan eden soykırımcı Adolf Hitler'in isimlerinin aynı cümlede kullanılması dahi büyük bir saygısızlıktır. ADD Genel Yönetim Kurulu ve tüm yurda yayılmış şubeleri olarak Alman televizyonunun çirkin benzetmesini ve provokasyonunu şiddetle kınıyoruz.”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. toz kondurmadığınız 12 Aralık 2019 Perşembe 16:42:58

    alman severliğiniz size ait olsun bizler ATATÜRK dostu yoldaşıyız...

  2. yorumları yayımlamamak neden? 13 Aralık 2019 Cuma 11:09:24

    Alman ARD televizyon kanalı alman resmî kanalıdır ve devletin resmî görüşünü yansıtır. Merkel bu iğrenç yayına karşı çıkmamıştır.

  3. Dedeleri alman müslüman nazi birlikleri arasında yer alanların suçluluk kompleksi anlaşılabilir...