ACİL’e, acil çözüm lazım!

Kırklareli Devlet Hastanesi'nin "Acil" sorunu devam ediyor. Özellikle geç saatlerde yaşanan hasta sırası, ilgi bekleyen
vatandaşlara zor saatler yaşatıyor. Artık hastaların tek umudunun yaşanan bu yığılmanın ve yol açtığı sorunların yeni hastane ile birlikte sona ermesi…
Kırklareli Devlet Hastanesi'nin sorunları bitmek bilmiyor. Bilindiği gibi Kırklareli Merkez ilçede Endokrinoloji doktoru yokluğuna bir de Nörolog eklendiğini daha önce gazetemiz sütunlarına taşımıştık.  

Haberimizde; Kırklareli Devlet Hastanesi'nde, beyin ve sinir sistemi ile ilgili ciddi hastalıkların teşhis ve tedavisini gerçekleştiren uzmanlık alanlarından "Nöroloji" doktorunun yokluğunun Kırklareli Merkez ilçede yaşayan hastaları zor durumda bırakmaya devam ettiğini kaydetmiştik.
Hastanemizin sorunlarından biri de "ACİL" sorunu! Aslında bu sorun hemen her gece hastaların yaşadığı sıkıntıların başında geliyor. Özellikle bazı geceler yaşanan hasta yığılmaları, vatandaşların saatler boyunca beklemesine sebep oluyor. Erken müdahale gerektiren bazı hastaların bile beklemek zorunda kaldığı Kırklareli Devlet Hastanesi'nin "ACİL" sorunları bununla da sınırlı değil…
Nöbetçi hekimlerin pekçok hastayla ilgilenmek zorunda kalması yine pekçok sorunu beraberinde getiriyor.
Vatandaşlar yaptıkları yorumlarda; "Bizler de farkındayız bazı şeylerin. Kalabalık olunca doktorlar da ilgilenmek de zorlanıyorlar. Fakat bu konuda bir şeyler yapılmalı. Hekim sayısı mı artırılır, müşahede odası mı genişletilir bilemiyoruz ama Acil Servis'in sorunlarının acilen çözüme kavuşturulması gerekiyor. Yazık bu hastalara. Bazen burada ciddi rahatsızlıklar geçiren insanlar da oluyor. Onlar bile sırasını beklemek zorunda kalıyor. En azından bu konuda bir adım atılmalı. Aciliyet sırası konusunda daha dikkatli, daha hassas olunmalı" dediler.
Tek umut;
yeni hastane
İşte tüm bu sorunların sona ereceği konusunda vatandaşların tek umudu; Kırklareli'nin yeni Devlet Hastanesi oldu. Mayıs sonu, Haziran başı gibi hizmete açılacağı belirtilen yeni hastanemiz ile birlikte başlıca sorunlar arasında yer alan "ACİL" probleminin de sona ereceği konusunda içerlerinde umut besleyen vatandaşlar, artık bir an önce yeni Kırklareli Devlet Hastanesi'nin hizmete açılmasını bekliyorlar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. iyi güzelde yeni hastanenin çevresi nasıl düzenlenecek!!!!