928 araç sürücüsüne hız limitlerini ihlalden ceza kesildi

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Ocak 2016 trafik icraatlarını yayımladı. Buna göre Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri tarafından 2016 yılı Ocak ayı içerisinde toplam 17 bin 3 araç kontrol edildi. Bunlardan kusurlu bulunan 2 bin 17 araca trafik cezası uygulandı.
Ocak ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 156 araç trafikten men edildi, 32 sürücünün ehliyetine ise el konuldu.
Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2016 yılı Ocak ayı içerisinde Kırklareli sınırlarında toplam 47 maddi hasarlı ve 30 yaralamalı olmak üzere toplam 77 trafik kazası meydana geldi. Meydana gelen bu kazalarda 53 kişi yaralandı. 2016 yılı Ocak ayı içerisinde yapılan kontrollerde; 928 araç sürücüsüne "Hız limitlerini İhlalden", 7 araç sürücüsüne "Emniyet Kemeri Takmamaktan" dolayı trafik cezası uygulandı.
Ocak ayı bülteninde ayrıca; "2012/16 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı ile ülkemizde meydana gelen trafik kazaları sonucu ölümlerin % 50 oranında azaltılması hedeflenmiş, Ülkemizde ve İlimizde meydana gelen kazalar analiz edildiğinde ölümlü ve yaralamalı kazaların birçoğunun hızdan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, Başbakanlık Genelgesi kapsamında kazaların azaltılması için verilen hedefler doğrultusunda, İlimiz Merkezinde İnönü Caddesi, Kurtuluş Caddesi, Edirne Caddesi, Eriklice Caddesi üzerinde sabit olarak çevirme yapmaksızın, şehir içindeki diğer bütün güzergâhlarda ise seyir halinde radarla hız denetimleri her gün aralıklı olarak ekiplerimizce yapılmaktadır
Yıl içerisinde İlimiz genelinde ağırlıklı olarak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ile hız ve emniyet kemeri denetimlerini arttırarak trafik kazaları sonucu meydana gelen yaralanma ve ölümlerin azaltılması, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri amaç edinilmiştir" denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol