8 köprü yenilenecek

Kırklareli DSİ 112. Şube Müdürü Egemen Gökalp, gazetemize yaptığı açıklamada 8 tane köprünün 12 milyonluk bütçe ile yenileneceğini söyledi. Bu yenileme sayesinde taşkınların önleneceğini söyleyen Gökalp; “Nehir taşkınlarına karşı tüm tedbirleri aldık ve Kırklareli'nde 5, Edirne'de 3 olmak üzere
bölgedeki 8 köprü yenilenecek” dedi.

DSİ 112. Şube Müdürü Egemen Gökalp taşkınlara karşı önlem almak amacıyla yenileme çalışmaları yapacağını söyledi. Gökalp, yenileme çalışması sayesinde Ergene Nehri üzerinde bulunan 8 köprünün yenilenerek taşkınları azaltacaklarını belirtti. DSİ 112. Şube Müdürü Egemen Gökalp bu yenileme çalışmalarının 12 milyonluk bütçe ile yapılacağını belirterek, “Ergene Nehri’ndeki 8 köprüyü 12 milyonluk bir bütçe ile yenileme yapacağız. Ergene Nehri'’nin aktığı güzergâhlardaki köprülerin küçük olmasından dolayı nehir yatağından çıktı. Nehir taşkınlarına karşı tüm tedbirleri aldık ve Kırklareli'nde 5, Edirne'de 3 olmak üzere bölgedeki 8 köprüyü yenileyeceğiz” dedi.
“Nehrin son taşkını diyebiliriz”
Yapılacak olan yenileme sayesinde Nehrin son taşkını olacağını dile getiren Gökalp; “Ergene Nehri'ndeki 8 köprü, 12 milyonluk bütçe ile yenilenecek. Nehrin artık son taşkını diyebiliriz. Şu an bölgemizde nehir suları yine yatağından çıkmış durumda. Bunlar yapılacak yatırımlar ile sona erecek. Bu konu üzerinde hassas bir şekilde çalışıyoruz. Aynı zamanda yatırımları yılsonuna kadar bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
“Taşkınların ulaşımı önlememesi
için yeniliyoruz”
Taşkınlar nedeni ile bazı bölgelerin ulaşımının kesildiğini ve bunu önlemek amacıyla yenileme çalışmaları yapılacağını belirten Gökalp; “Nehir yatağı düz coğrafya olduğu için akıntı saniyede 120 milyon metreküpün üzerine yükselince yatağından çıkıyor. Bölgemizde yerleşim yerlerine kadar ulaşmıyor ancak tarım arazileri bu taşkınlardan zaman zaman olumsuz yönde etkileniyor. Taşkınlar nedeniyle bazı yerleşim yerlerine ulaşım kesiliyordu. Biz de bunun önüne geçebilmek için bölgemizdeki köprülerimizi yenileceğiz. DSİ 112. Şube Müdürlüğü olarak bu konuda gereken hassasiyetle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol