8 bin 352 öğrenciye ücretsiz yemek verilecek

Kırklareli’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1. yarısında 4 bin 204 öğrenciye günlük ücretsiz yemek verilirken bu sayı 06 Şubat 2023 tarihinden itibaren II. döneminin başlamasıyla birlikte 8 bin 352’ye çıkarılıyor. Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi’nde dün düzenlenen toplantı ile son hazırlıklar gözden geçirildi. Toplantıda konuşan Kırklareli Valisi Birol Ekici, 6 Şubat 2023 günü okul öncesinde tüm çocuklara beslenme verilmesi konusunda hazırlıkların Valilik, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ile okul müdürlüklerince tamamlandığını, ücretsiz beslenme programının sorunsuz bir şekilde uygulanacağını söyledi. Vali Ekici, “En güzel yemekleri, en iyi yemekleri çocuklarımızın önlerine koyup onların eğitimlerini ve öğrenimde ki başarılarını destekleyelim istiyorum” dedi. 

Millî Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan 1.8 milyon öğrencinin yararlandığı ücretsiz yemek uygulaması 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren kademeli olarak 5 milyon öğrenciye ulaşması kararı alındı. Bakanlık, şartlı eğitim yardımından öğrenci burslarına, taşımalı eğitimden ücretsiz yemek imkânına, ücretsiz ders kitaplarından yardımcı kaynaklara kadar çok sayıda proje, kararlı bir şekilde uygulanmaya devam ediyor. Bu nedenle taşımalı öğrencilere yönelik sağlanan ücretsiz yemek uygulamasının kapsamı genişletildi. Ücretsiz yemek uygulaması kapsamında 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren anaokulu ve ana sınıfındaki tüm öğrencilere de ücretsiz yemek hizmeti sağlanacak. Bu sayede 81 ilde ücretsiz yemek hizmetinden yararlanan öğrenci sayısı 1,8 milyondan 5 milyona yükselecek. 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın kararları doğrultusunda Kırklareli’nde uygulama detaylarının ele alınması amacıyla 31 Ocak 2023 Salı günü Kırklareli Valisi Birol Ekici başkanlığında bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, ilimizdeki temel eğitim ve destek hizmetlerinden sorumlu şube müdürleri ve okul ile kurum müdürleri katıldı.
Yapılan hazırlık çalışmalarının gözden geçirildiği toplantıda İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçelerden gelen veriler doğrultusunda her anaokulu ve ana sınıfına nasıl beslenme verileceğini okul bazlı olarak belirledi. Okul bazlı listeler tüm ilçelerle paylaşılarak ilçelerden son kontrollerin yapılması ve varsa değişiklik önerileri ile ihtiyaçların bildirilmesi istendi.
Onların başarılarını 
destekleyelim
Toplantıda bir konuşma yapan Kırklareli Valisi Birol Ekici, 6 Şubat 2023 günü okul öncesinde tüm çocuklara beslenme verilmesi konusunda hazırlıkların Valilik, İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri ile okul müdürlüklerince tamamlandığını, ücretsiz beslenme programının sorunsuz bir şekilde uygulanacağını belirtti.
Ekici, “Gün geçmiyor ki eğitimde yeni bir uygulama, yeni bir gelişme ve yeni bir başarıyı elde etmediğimiz gün olmuyor. Bugünde gerçekten çok heyecanlıyım 6 Şubat itibariyle okullarımızda yemek verebileceğimiz öğrencilerin sayısını 8 bin 352’ye çıkaracağız. Bu yemeklerin en kaliteli şekilde, en doğru şekilde, en iyi şekilde, en hızlı şekilde çocuklarımızın masasına güzel bir şekilde varması bizlerin en büyük mutluluğu olacaktır. ‘Yemek’ deyip geçmeyelim. Bu yemekler çocuklarımızın hem beslenmesine destek olurken hem de eğitimde daha başarılı olmasını sağlayacaktır. Bu çerçevede eğer 6 Şubat’a kadar fiziki olarak yapmamız gereken bir hazırlık varsa onlarında tamamlanması gerekiyor. Eğer bir eksiğimiz varsa bugün burada birlikte paylaşalım ve bu eksiklikleri giderelim. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik olarak ne eksiğimiz varsa tamamlayalım. En güzel yemekleri, en iyi yemekleri çocuklarımızın önlerine koyup onların eğitimlerini ve öğrenimde ki başarılarını destekleyelim istiyorum” dedi.
Türkiye Yüzyılı 
Eğitimin Yüzyılı Olacak
Ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Kalkan; "Millî Eğitim Bakanlığımızın liderliğinde, öğrencilerimizin eğitime erişimini artırmak ve öğrencilerimizin eğitim öğretimlerini en iyi şartlarda sürdürebilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Yarınlarımızın ümidi evlatlarımızı; vatanını ve milletini seven, aklın ve bilimin ışığında millî ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmek üzere özveri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizin evlatlarına eğitim alanında hizmet eden bizler, ‘Türkiye Yüzyılı Eğitimin Yüzyılı Olacak’ bilinciyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol