8. Puhu Bilim Şenliği ödül töreni yapıldı

Bu yıl 8'incisi düzenlenen ve açılışı geçtiğimiz Çarşamba günü gerçekleştirilen "Puhu Bilim Şenliği"nin Ödül Töreni 12 Mayıs 2016 Perşembe günü Kırklareli Fen Lisesi'nde yapıldı.
Kırklareli Fen Lisesi öğrencilerinin projelerini sunduğu Puhu Bilim Şenliği'nde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi...

Kırklareli Fen Lisesi tarafından düzenlenen Puhu Bilim Şenliği'nin 8'incisi 11-12 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşti. Çarşamba günü açılışı yapılan ve 64 projenin sergilendiği şenlikte ürettiği projeleri ile dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
12 Mayıs 2016 Perşembe günü Kırklareli Fen Lisesi'nde gerçekleşen ödül törenine Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Can, Kırklareli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Aras, Kırklareli Fen Lisesi Müdürü Alper Erarslan ve öğrenciler katıldı.
Puhu Bilim Şenliği Ödül Töreni, Perşembe günü saat 14.30'da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kırklareli Fen Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen tören, Fen Lisesi Müdürü Alper Erarslan'ın konuşması ile başladı. Erarslan yaptığı konuşmada şu sözleri kaydetti: "8. Puhu Bilim Şenliği'nin ülkemiz ve okulumuz için hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Ülkemizin bilim ve teknolojiye büyük ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyacın karşılanmasında geleceğimiz olan öğrencilerimize bilimi sevdirmek ve öğrencilerimizin yaratıcı düşünmelerini sağlamak çok önemlidir. Bilim fuarları bu doğrultuda hizmet vermektedir. Bu seneki bilim fuarımızda 94 öğrenci 64 proje ile yer almışlardır. Her sene gururla tamamladığımız bu etkinlikte hem ülkemiz hem de çocuklarımız için umudumuz sürekli artmaktadır."
Okul Müdürü Erarslan'ın konuşmasının ardından Puhu Bilim Şenliği'ne katılan öğrencilerin ve projelerinin sergilendiği slayt gösterisi gerçekleşti. Öğrenciler tarafından tezahürat ve alkışlar eşliğinde izlenen slayt gösterisinin ardından, öğrenciler "Mindflex" gösterisini gerçekleştirdi. İlgi çekici göstericinin akabinde ise Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir Can tarafından, projeleri değerlendirerek katkıda bulunan Kırklareli Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkür plaketleri verildi.
Plaket sunumunun ardından, 8. Puhu Bilim Şenliği'nde yarışma kategorileri ve kazanan projeleri Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar Dursun açıkladı. Yapılan değerlendirmeye göre; Meraklı Puhu Dalı'nda "Anti-kol" isimli projeleri ile Ayşe Sena Anıl ve Merve Mert ödül alırken, Vizyoner Puhu Dalı'nda "Minyatür Yangın Söndüren Robot" isimli projesi ile Dorukhan Uysal ödüle layık görüldü.
Sosyal Puhu Dalı'nda "Güneş Enerjili Bahçe Sulama Sistemi" adlı proje ile Damlanur Büyükütnü ve Ecenur Kural birinciliği elde ederken, İnovatif Puhu Dalı'nda "Hacim Küçülten Çöp Kovası" adlı proje ile Sude Yılmaz ve Buse Yılmaz ödül aldı.
Usta Puhu Dalı'nda ise "Kalorifer Hem Isıtıp Hem Soğutabilir mi?" adlı projesi ile Seldanur Akbayrak ödüle layık görüldü.
Bilim Şenliği'nde projeleri ile ödül kazanan öğrencilere plaketlerini Kırklareli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ercan Aras verdi.
Proje sahiplerine ödül verilmesinin ardından, Kırklareli Enerji Verimliliği Derneği 8. Puhu Bilim Şenliği'ndeki Enerji konulu projelerin sahiplerine Kırklareli Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar Dursun tarafından plaketleri verildi.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol