8. Kariyer Günleri devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi, Trakya Kalkınma Ajansı ve İŞKUR
işbirliğiyle gerçekleştirilen 8. Kariyer Günleri devam ediyor.
Kırklareli Üniversitesi’nin bütün yerleşkelerinde gerçekleştirilen
konferanslarda öğrenciler birçok sektörden tecrübeli isimlerle bir araya geliyor.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Hasan Zan Konferans salonunda “Etkili Özgeçmiş Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konulu konferans düzenlendi. “KLÜ 8. Kariyer Günleri” kapsamında düzenlenen konferansa Kariyer.net Kariyer Danışmanı & Etkinlik Takım Lideri Bahtiyar Gençero konuşmacı olarak katıldı.
Öğrencilerin ilgiyle dinledikleri konferansta Gençero, “Nasıl CV Hazırlanır?”, “İşverenle Nasıl Görüşülür?”, “Kariyer.net’te CV Nasıl Olmalı?” ve “İş Arama Tekniklerini” anlattı. Kariyer Danışmanı & Etkinlik Takım Lideri Bahtiyar Gençero, hazırlanan CV’nin kişiyi işverene tanıtan ve kişi hakkında bilgi veren bir belge olduğunun altını çizerek, CV’nin içeriğinin sade, anlaşılır ve yazım kurallarına uygun olması gerektiğini belirtti. Gençero, işverenle görülmeye giderken dikkat edilmesi gereken hususlar ve mülakat süreci ile ilgili de öğrencileri bilgilendirdi. Konferans, soru-cevap bölümü ile sona erdi.
Şaban KIZILDAĞ’dan
“Mazeret Yok” Konferansı
“8. Kariyer Günleri” kapsamında “Mazeret Yok” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İletişim Uzmanı Dr. Şaban Kızıldağ konuşmacı olarak katıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu’nun yanı sıra akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği konferansta stand-up gösterisi şeklinde konuşan Kızıldağ, hayatın farklı alanlarında yaşanılan çeşitli olayları eğitici ve eğlenceli şekilde anlattı. Dinleyicileri hem güldürdü hem de düşündürdü.
İletişim sürecinde karşılaşılan sorunlar üzerinde duran Kızıldağ, iyi bir insan olmanın önemine vurgu yaparak; ninniler ve masalların iyi bir insan olmanın ilk adımı olduğunu ifade etti. Bu kapsamda masallarımızda emek ve üretme temaları işlenmediği için kültürel kodlarımızda sorun olduğuna da dikkat çekerek katılımcılara bu konuda kitap önerisinde bulundu.
“Mazeret Yok”
Dr. Şaban Kızıldağ, insanların başarısız ve mutsuz olmasının önündeki en büyük engelin mazeret olduğunu belirtti. “Ama” ile başlayan sözler yerine “Her şeye rağmen mazeret yok” sözünün bir yaşam felsefesi olduğunu söyleyen Kızıldağ, sağlıklı bir ruh hali için insanın kendisini, başkalarını, yaptığı işi, ait olmayı sevmesi, sağlam bir inancı, sağlam hayalleri olması ve bu hayallere bağlı planlarının olması gerektiğini kaydetti. Kızıldağ konuşmasının sonunda öğrencilere ufuklarını geniş tutmalarını tavsiye etti. Konferans, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu’nun verdiği konferans için AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ’a teşekkür ederek plaket takdim etmesiyle tamamlandı. Dr. Şaban Kızıldağ, daha sonra KLÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür'ü makamında ziyaret etti.
“İKY Kariyer Sohbetleri”
etkinliği gerçekleştirildi
Kırklareli Üniversitesi 8. Kariyer Günleri kapsamında Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü tarafından “İKY Kariyer Sohbetleri” adı altında kariyer etkinliği gerçekleştirildi. İİBF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Başol yönetiminde, panel şeklinde gerçekleştirilen etkinliğe, Aslı Akçay (Lüks Plastik İnsan Kaynakları Uzmanı), Elif Türken (Taha Group İnsan Kaynakları Uzmanı), Melis Bertan (Lüleburgaz Bir Nefes Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü) ve Zeynep BüyükKorkmaz (Medistate Kavacık Hastanesi İnsan Kaynakları Uzmanı) konuşmacı olarak katıldı.

Tamamı Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü mezunu olan konuşmacılar, öğrencilerin öncelikle hangi konuda kendilerini geliştirmesi gerektiği, sektörün işe alımlarda yeni mezunlarda hangi özellikleri aradığı konusunda bilgi ve deneyimlerini paylaştılar.
Daha sonra soru cevap bölümünde ise öğrencilerin sorularına cevap verildi.
Oldukça etkili ve verimli geçen panelin ardından katılımcılara Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Bora Aslan, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölüm Başkan V. Öğr. Gör. Erkan Bilgi ve Bölüm öğretim elemanları tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
“Sağlıkta İletişim” Konulu Konferans Düzenlendi
Kırklareli Üniversitesi “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 11 Nisan 2018’de Sağlık Hizmetleri MYO tarafından Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da “Sağlıkta İletişim” konulu konferans düzenlendi.
Konferansa konuşmacı olarak Özel Bir Nefes Hastanesi’nden İnsan Kaynakları Sorumlusu Melis Bertan, Başhemşire Reyhan Güre, Başhekim Yardımcısı Tülay Sönmez ve İdari İşler Müdürü Onur Durmaz katıldı. Konferansın ilk konuşmasını yapan İK Sorumlusu Melis Bertan 2004 yılında kurulan Bir Nefes Hastanesi hakkında tanıtıcı bilgiler verdi. Bertan konuşmasına Sağlıkta İletişim üzerine yaptığı sunumla devam etti ve etkili iletişim, hasta ile kurulan iletişim, davranış biçimleri gibi konular üzerinde durdu.
İkinci konuşmacı Başhemşire Reyhan Güre ise iyi iletişim, güler yüz, işini severek yapma, kişinin işi istemesi gibi faktörlerin önemine değindi ve tecrübe için iyi yerlerde yapılan stajların faydalı olacağını ifade etti. Başhekim Yardımcısı Tülay Sönmez ve İdari İşler Müdürü Onur Durmaz ise öğrencilerin işe alım süreçleri, staj, açılacak bölümler gibi konularda yönelttikleri soruları cevapladı.
Konuşmacılar öğrencilere İŞKUR’a kayıt olma, sertifika programları ve eğitimleri bitirerek tecrübe eksiği giderme, kişisel eğitimler ve bireysel gelişime önem verme tavsiyelerinde bulundu.
Konferans soru cevap kısmının ardından Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Nilüfer Çeker’in konuşmacılara teşekkür belgesi ve plaket takdim etmesi ile sona erdi.
“Sağlık Hizmetlerinde Kariyer Gelişimi” Konulu Konferans Düzenlendi
“8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 11 Nisan 2018’de Sağlık Hizmetleri MYO tarafından Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da “Sağlık Hizmetlerinde Kariyer Gelişimi” konulu konferans düzenlendi.
Konferansın ilk konuşmacısı Carpe Diem Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nden Kurumsal & Bireysel Danışman Saba Deniz Uzun, duygusal zekâ, ruhsal ve kişisel gelişim, bütüncül tıp uygulamaları konuları üzerine Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerine bilgiler verdi. Uzun, kendi yaşam ve tecrübelerinden örnekler vererek yaşadığımız her şeyin bir sebeple, bir erdem geliştirebilmemiz için başımıza geldiğini, bundan pozitif çıkarımlar elde etmemiz gerektiğini ifade etti.
Kariyer gelişiminde kişinin ne olmak ne yapmak istediğine karar vermesinin, ait olduğu alanı bulup buna sahip çıkmasının ve kendisini yeterli hissetmesinin önemine değinen Uzun, öğrencilere kendilerini her alanda geliştirmelerini, kurban bilincinden sıyrılıp her şekilde yeterli olabileceklerini bilmeleri gerektiğini vurguladı.
Konferansın ikinci konuşmacısı Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sekreteri Yücel Aytekin ise kamu alanında 25 yıllık çalışma tecrübesini öğrencilerle paylaştı. Kişinin yaptığı işi sevmesinin ve kendini geliştirmeyi istemesinin anahtar olduğunu belirten Aytekin kariyeri hedeflenen yerlere, yaşamda olduğunuz ve varılmak istenen noktaya götüren bir yolculuk olarak tanımladı ve kariyer planlamasının bu yolculukta eldeki haritayı simgelediğini ifade etti.
Konferans soru cevap kısmının ardından Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Nilüfer Çeker ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge Özcan’ın konuşmacılara teşekkür belgesi ve plaket takdim etmesi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol