"8 Mart Ruhuna” Yaraşır Sergi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında etkinlik düzenleyen Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Kulübü, İstasyon Caddesi'nde fotoğraf sergisi açıldı. Dernek üyeleri daha sonra Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda bulunan Zübeyde Hanım heykeline çiçek bıraktı. Ardından heykel önünde pankart açan Atatürkçü Düşünce Kulübü halka günün anlam ve öneminden bahsetti. 

8 Mart Kadınlar Günü kapsamında Türkiye Cumhuriyet'inin en önemli kadınlarının fotoğrafları sergilendi. Fotoğrafların altında kariyerleri ve yaşamlarından kısa ve önemli bilgiler verildi.
Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Kulübü'nden Sergi Konuşması
Her önemli günün perde arkasında önemli bir olay olduğunu dile getiren Dernek üyeleri; "8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün sıradan bir kutlama haline dönüşmesinden mutlu olmadıklarını söylediler." Sadece mağazalarda indirip yapılarak kutlanan veya çiçek dağıtılarak anlatılan bir gün olmaması gerektiğine dikkat çeken üyeler; 8 Mart'ın ruhunun anlaşılmasını istediler.
"8 Mart Dünya Kadınlar Günü Cesur Kadınların Günüdür!"
Fotoğraf sergisindeki açıklamalarından sonra Zübeyde Hanım Heykeli'nin önüne geçen Atatürkçü Düşünce Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün asıl sebebini anlattı; "ABD'nin New York kentinde bir dokuma fabrikası çok ağır çalışma koşulları, çok uzun iş günleri ve buna karşın çok düşük ücretler ödüyordu.
Koşulların her geçen gün daha da dayanılmaz hale gelmesi, kadın işçilerin artık tahammül sınırını zorlamaya başladı. Greve çıkma kararı alan kadınlar, taleplerini de açıkladılar: “Daha iyi koşullarda çalışmak, 10 saatlik iş günü, eşit iş ve eşit ücret..." Bu mücadelelerin ardından dünyada 8 Martın önemi arttı denildi." Konuşmayı bitirmeden önce; "Türk kadının elde ettiği hakların mimarı olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlığı kazandıktan sonra Türk Kadını'nı topluma kazandırdığının altı çizildi. Konuşmanın ardından Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri Zübeyde Hanım Heykeli'ne çiçek bırakarak, "Atatürk Gençliği Görev Başında" sloganı attı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol