8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün en anlamlı etkinliği; Huzurevi’nin kadınları kırmızı karanfillerle ziyaret edildi

Öznur Tüzün tarafından kurulan Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Dolayısıyla huzurevinde kalan kadınlara ziyaret gerçekleştirildi.

Uluslar arası Rumeli Kadın Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği (URTEM) Kırklareli Huzurevi’ni ziyaret etti. Huzurevi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ziyareti gerçekleştiren dernek üyeleri, kırmızı karanfil dağıttı.
Uluslar arası Rumeli Kadın Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği, Huzurevi’nde hayatlarına devam eden kadınları 8 Mart’ta yalnız bırakmadı. Bu anlamlı günde, büyüklerini unutmayan vefakar dernek üyeleri, kırmızı karanfil dağıtarak yüzleri güldürdü.
“Geleceğin anneleri sizsiniz”
Ziyaretten dolayı duydukları mutluluk yüzlerinden okunan huzurevinin kadınları, ellerini öpen dernek üyelerine teşekkür ederek “Geleceğin anneleri sizsiniz. Çok teşekkür ederiz. Gelip bizleri mutlu ettiniz.” Sözlerini dile getirdi. Bir süre sohbet edip hatıra fotoğrafı çektiren dernek üyeleri Huzurevi Müdürü Erdoğan Çanakçı ile de görüşerek huzurevi ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.
“Kırmızı karanfil ile 8 Mart
kutlaması”
Rumeli Kadın Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği’nden anlamlı bir ziyaret. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla birçok etkinlik düzenlenen Kırklareli’nde en anlamlı etkinliklerden birisi de Huzurevi’nde gerçekleşti. Büyüklerini unutmayan Uluslar arası Rumeli Kadın Kültürel Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği üyeleri, 8 Mart 2018 Perşembe günü 11.30’da Huzurevi’nin kapısını açtı. Ellerde kırmızı karanfil ile el öpen üyeler yüreklerdeki mutluluğu da sohbetlerde paylaştı.
Gerçekleştirilen ziyarette Dernek üyeleri huzurevindeki yaşlı kadınların kadınlar gününü kutlayarak umutla kapıya bakan gözlerine ışık oldular.
Yaşlılarla vakit geçiren dernek üyeleri, hazırladıkları çiçekleri kendilerine takdim ederek yüzlerindeki gülümsenin sebebi oldular. Huzurevi sakinlerini mutlu görmenin kendilerini de mutlu ettiğini söyleyen Dernek üyeleri yaptıkları açıklamada “Hepinizin Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, hepinize sağlıklı ve huzurlu ömürler diliyoruz” dediler.
“Yaşlılarımızı her zaman
hatırlamalıyız”
Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan dernek üyeleri yaşlıların sadece özel günlerde değil, her zaman hatırlanması gerektiğini belirterek, "Büyüklerimizi daha sık ziyaret edip, hayır dualarını almalıyız" dediler.
Toplumsal yaşamın temel kuralının sevgi ve saygı olduğunun altını çizen üyeler, "Yaşlılarımıza bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Bu vesileyle genç yaşlı tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" diye konuştular.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol