85 milyon 731 bin TL sağlık yatırımı yapılması planlanıyor

Kırklareli İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşimlerinde sona yaklaştı. Dördüncü birleşimde 3 gündem maddesini karara bağlayan meclis, aynı zamanda 2019 Yılı Yatırım Programını da hazırlamaya devam ediyor. Bu birleşimde Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından hazırlanan raporla İl Sağlık Müdürlüğü’nün hizmet teklifleri görüşüldü. İlimiz Merkez, İlçe ve beldelerine uzanan birçok projenin yer aldığı rapor oy birliği ile kabul edildi. Meclis gerçekleşen teklifleri bütçe ayında görüşerek karara bağlayacak.

Meclis Ekim ayı birleşimlerine dün yaptığı dördüncü birleşimle devam etti. 2019 Yılı Yatırım Programının da hazırlandığı birleşimde sağlık hizmetlerinin yer aldığı rapor Gürcan Kırım tarafından okundu.“2019 Yılı Yatırım ve Çalışma Programına; ilimizin mahali ve müşterek hizmetlerini karşılamak üzere, Sağlık Müdürlüğü tekliflerinin neler olacağı konusunun belirlenmesi komisyonumuzdan istenmiştir. Komisyonumuz bu konu ile ilgili olarak, Sağlık Müdürü yetkilileri ile görüşmelerde bulunmuştur.Bu görüşmeler neticesinde,komisyonumuz 2019 Yılı İl Özel İdaresi Yatırım ve Çalışma programına ekte bulunan tekliflerin alınması uygun bulunmuştur” diyerek sözlerine başlayan Kırım, ardından yapılması planlanan projeleri meclis üyeleriyle paylaştı.
Merkez ilçeye tahmini 55 milyon 605 bin sağlık bütçesi
Toplamda 32 projenin hayata geçirilmesi planlanırken bu projelerin 11’i ilimiz merkezinde yer aldı. Kırklareli Merkez ilçede toplam 11 proje düşünülürken bu projelerin içerisinde devlet hastanesine 250 yataklı ek bina yapılması da planlanıyor. Bu 11 proje için ise toplamda 55 milyon 605 bin TL fiyat öngörülüyor. Merkez ilçeyi 6 proje ile Lüleburgaz izliyor. Bu 6 projeye ise 9 milyon 742 bin TL fiyat öngörülüyor.
Belde ve köyler de unutulmadı
Diğer ilçe ve beldelere düşünülen yatırımlar ise şöyle; Babaeski 3 proje 4 milyon 167 bin TL bütçe, Vize 3 proje düşünülürken bu projelerden 30 yataklı devlet hastanesinin tahmini bütçesi belirlenmedi. Diğer 2 projenin ise bütçesi 12 milyon 300 bin TL. Pınarhisar 2 proje 1 milyon 800 bin TL. Yalnız proje düşünülen yerler ise; İl Geneli, Demirköy, İğneada, Kıyıköy, Pancarköy, Evrensekiz ve Dolhan oldu. Bu projelerin bedeli 2 milyon 117 bin TL olarak açıklandı. Açıklanan projelere göre ilimiz geneline 2019 yılında toplam; 85 milyon 731 bin TL sağlık yatırımı yapılması planlanıyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol