850 Bin liraya 180 metre yol yapamayan bir belediyemiz var

Yaklaşık 5 ay önce Karaumur Caddesi’ni trafiğe açan Kırklareli Belediyesi caddeyi tekrar trafiğe
kapattı. Cadde önce refüj yerine konan topları ardından ise pramitleri getirmişlerdi. Bugün geldiğimiz noktada ise aylardan beri yap-boz taktiği ile caddeyi savaş alanına çeviren yerel yönetim, baştan yapma kararı aldı. Yaklaşık 600 Bin TL’ye ihale edilen caddenin Eylül ayı’na kadar inşaat halinde olacağı açıklandı. Sürekli mevcut yapıları onaran ya da yeniden yapma kararı alan Kırklareli Belediyesi parasını böyle şeyler ile çar çur ediyor.

Yaklaşık 5 ay önce trafiğe açılan Karaumur Caddesi’nde tartışmalar devam ederken Kırklareli Belediyesi’nin topların yerine koyduğu piramitlerde sonuç vermedi. Caddenin kış aylarında yağmura maruz kalması ile birlikte sürekli yeniden yapılıp bozulan yola, sıfırdan yapım kararı alındı. Kendi dairesinin dışına çıkamayan ve sürekli aynı alanlarda top koşturan Kırklareli Belediyesi, Fevzi Çakmak Bulvarı’nın ardından şimdi de Karaumur Caddesi’ne bir kez daha yapım kararı aldı. Trafiğe açıldığı günden itibaren hemen hemen her hafta bir kez kapatılan ve onarım çalışmalarını sürdüren ekipler bu durumdan bıkmış olacak ki cadde bir kez daha ihaleye çıktı. Zamanında 300 Bin TL’ye mal olan ve şimdi bir kez daha yapılarak toplamda 900 Bin TL harcanacak olan caddenin neye benzeyeceği şuan için akıbetini koruyor. Karaumur esnafı caddenin trafiğe açık oluşu ile birlikte işlerinin daha da arttığını belirtirken, ikinci şok üzün sürmedi. 4 Nisan tarihinde trafiğe kapatılan cadde inşaatı, 31 Temmuz’da sona erecek.
Sıra buna mı geldi?
5 proje vaadiyle göreve gelen Kırklareli Belediye Başkanı, sözlerinden vazgeçmiş olacak ki halen mevcut hizmetin üzerine hizmet yapmaya çalışıyor. 2011 yılında 250 Bin TL harcanarak yapılan yol üzerinde her hafta onarım çalışması yapan yerel yönetim çareyi, yolu sıfırdan yapmakta buldu. Bütçesini böylesi yatırımlar ile çar çur etmeyi tercih eden ve Kırklareli halkının gerçek gereksinimlerinin üzerini çizen Belediye Başkanı, vatandaşların tepkisini alıyor. Pazarcıların kapalı Pazar yeri, seyahat firmalarının otogar, sürücülerin otopark gibi isteklerini bir kenara bırakan at gözlüğü takmış Belediye Başkanı, 180 metrelik yolu baştan yaparak hizmet ettiğini sanıyor...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yapsa suç yapmasa gene suç Fevzi çakmak caddesi gayette güzel bir görünüme kavuştu..

  2. recep tayyip erdoğan 11 Nisan 2017 Salı 03:11:44

    chp ye 1 tane koyunu 2 saatliğine ver kaybedip gelir:))))))))

  3. yapsa suç yapmasa suç değil; bir türlü yapamaması ve bunu eline yüzüne bulaştırması ve maddi zarar ve gürültü ve görüntü ve çevre kirliliği ve... ve... ve... yaptılar da oldu mu peki? maalesef! zurnacı heykeli üzüm salkımı kadar boş beleş bir vizyona sahip tipler... bir yandan daha yeni dökülen asfalt bügün ağlıyor. hem de ağlamak gör! hıçkıra hıçkıra. böyle yani...

  4. Nasılsa bir sekilde gider gösterip paranın anasını anlatıyorlar.bulgara kumar parası çıkıyor işte. Orada da rehin kalıyor. Böyle bir belediye başkanı işte. Allah bu millette akıl fikir versin ne diyeyim.

  5. Başkan mı kabahatli ? 12 Nisan 2017 Çarşamba 13:32:35

    Ne yani başkan kadar onu "inadına" seçenlerin ortaya çıkardığı tablo birşey değil mi bu ? Bu kadar beceriksiz dönemleri olmamıştır belediyenin herhalde. Polemik çiçek böcek heykel...Al sana hizmet.

  6. Rize'li gelmiş bu memleketin ekmeğini yiyiyor ondan sonra laf ediyor bilmem ne bilmem ne. Çok biliyorsun sen esas yiyicilere baksana sen iktidardakiler deveyi hamuduyla götürüyorlar halen peşlerinden şak şak yapıyorsun.