81 İl’de 15 Temmuz Anma törenleri başladı

Türkiye'nin karanlık bir geceden güçlü bir şekilde sabaha uyandığı 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 11 Temmuz 2017 Salı günü 81 ilde şehit kabirlerine ziyaretler ile başladı. Ziyaretin ardından Kırklareli Hızır Bey Camisinde 15 Temmuz Şehitleri ve gazileri için 12:00’da mevlit okutuldu.

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle yurdun dört bir yanında milyonlarca vatandaşın katılımıyla etkinlikler düzenlenirken, 11 Temmuz 2017 Salı günü saat 11.00’da Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve beraberindeki protokol üyeleri Kırklareli’nde şehit kabirlerini ziyaret etti.
Şehit kabirleri ziyareti öncesinde Kırklareli İl Müftülüğünce Kur'an-ı Kerim ve dualar okunurken daha sonra Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ve beraberindekiler kabir ziyareti gerçekleştirdi.
Şehitlerin kabirlerine gül bırakan ve dualar okuyan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, “Vatan varsa gerisi teferruattır. Vatanımızın bekası için sonuna kadar her türlü gayret içerisinde olacağız. Allah bizleri devletsiz, bayraksız, vatansız ve ezansız bırakmasın.
15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri başladı. Şehitlik ziyaretimizi gerçekleştirdik. Bugün 15 Temmuz Şehitlerinin Ruhuna Mevlid-i Şerif ve dualar okunacak. Yine gün içerisinde şehit ve gazi ailelerimize ziyaretler gerçekleştireceğiz. Düzenlenen etkinliklere bütün Kırklareli halkını bekliyoruz. Dostta, düşmanda birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü olduğunu görsün. Bu vatanı kimseye bırakmayacağımızı bir kez daha bütün dünyaya göstereceğiz” diye konuştu.
Eller 15 Temmuz Şehitleri ve gazileri için semaya yükseldi
15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe girişiminde şehit ve gaziler olan vatandaşlar için 11 Temmuz Salı günü Kırklareli Hızır bey Camisinde mevlit okutuldu. Saat 12:00’da başlayan mevlit programından Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu. Eller sema’ya açılırken Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar dilendi. Gerçekleşen Mevlit programına Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin Adalar, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Genel Sekreter Ziya Eser, Kırklareli Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, 55. Mekanize Piyade Komutanı Selahattin Acara, Kırklareli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Suat Şeker, Cihannüma Kırklareli İl Temsilcisi Hikmet Yıldırım ve vatandaşlar katılım gösterdi. Caminin tamamı 15 Temmuz Şehitlerine Allahtan rahmet dileyerek, gazilere acil şifalar diledi. Programın ardından Kırklareli İl Özel İdaresi’nin hazırlamış olduğu pilav, tatlı ve ayran ikramında bulunuldu. Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi pilav dağıtımından işçilere yardım etti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol