80 yıl önce Kırklareli’nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, yaptığı araştırmalar neticesinde, Kırklareli’nde 1939 yılında gerçekleştirilen “Cumhuriyetimiz’in 16. Yıldönümü Kutlama Programı”nı tarihin tozlu arşivlerinden çıkararak Kırklarelililer ile buluşturdu.

Cumhuriyetimiz’in ilanının 96’ncı yıldönümü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de çeşitli etkinliklerle coşku içinde kutlandı. 28 Ekim 2019 Pazartesi günü başlayan ve 2 gün boyunca süren kutlama programı kapsamında, ilk gün Atatürk anıtına çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu. 29 Ekim Salı günü ise, Cumhuriyet Bayramı Özgürlük Meydanı’nda coşku içinde kutlanırken, Cumhuriyetimiz’in 96’ıncı yılı kutlamaları gece düzenlenen fener alayı ile taçlandı.
Tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de neredeyse bir asırdır kutlanan Cumhuriyet Bayramımız’ın 80 yıl önceki kutlama programı ise Cumhuriyetimiz’in 96’ıncı yıldönümünde gün yüzüne çıkarıldı. Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, yaptığı araştırmalar neticesinde, Kırklareli’nde 1939 yılında gerçekleştirilen “Cumhuriyetimiz’in 16. Yıldönümü Kutlama Programı”nı tarihin tozlu arşivlerinden çıkararak Kırklarelililer ile buluşturdu.
Cumhuriyet Bayramı’nda Kırklarelililer’e anlamlı bir armağan sunan Çakır, yayınladığı mesajla da vatandaşların bayramını kutladı. Günümüzden 80 yıl öncesine ait olan 1939 tarihli Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı’nın orijinal halini sosyal medyada paylaşan Başkan Çakır yaptığı açıklamasında, Cumhuriyetimiz’in ilanının 96’ncı yıldönümünü kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına da şükranlarını sundu.
1939 tarihli Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı
“Cumhuriyetimizin Onaltıncı Yıldönümü Kutlama Programı” adıyla basılan orijinal belgede, kutlamaların 3 gün boyunca süreceği ve program kapsamında, Cumhuriyet Meydanı’nda halk oyunları sergileneceği, yapımı tamamlanan okulların açılışının yapılacağı, belediye hoparlöründen çeşitli konferansların verileceği; ayrıca kabul töreni, halkın bayramının kutlanması, geçit resmi, çelenk töreni, şehitlik ziyareti, spor müsabakaları, açılış törenleri, havai fişek gösterileri ve çeşitli eğlencelerle Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanacağı belirtiliyor. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol