7 yıl önceki köstek hala peşimizde

Yıl 2009. Özel bir tıp merkezi’nin sahibi, Kırklareli’ye özel hastane kurmak için, belediyeden bedeli karşılığında arsa tahsisi istedi. Talep, ‘Kırklareli’nin özel hastaneye ihtiyacı yok’ denilerek reddedildi. Yıl 2017.
İnsanlar Kırklareli’nden, Lüleburgaz ve Edirne’deki özel hastanelere akın ediyor. Bu hastaneleri Kırklarelililer kalkındırıyor. Sonuç; Lüleburgaz ve Edirne’de 10’a yakın özel hastane. Kırklareli’nde sadece özel bir klinik...

Kırklareli; yeniliğe ve gelişime uzak duran yerel yönetim mantalitesi 7 yıl önce de aynı olduğu için, şehir olarak hala bunun zahmetini çekmeye devam ediyor.
2009 yılında, şehrimize özel hastane yapmak isteyen bir tıp merkezinin sahibi, belediye meclisindeki konuşmasında şehrin nüfusunun artacağına dikkat çekerek, şehre hem özel hastane kazandırmak, hem de istihdam sağlamak istediğini belirtmişti. Bu çerçevede, belediyeden bedeli karşılığında arsa tahsis edilmesini istemişti. Ancak dönemin Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın, “Kırklareli’nin özel hastaneye ihtiyacı yok” diyerek, tabiri caizse konuyu kestirip atmasıyla, talep reddedilmişti.
Aradan geçen 7 yılda, tıp merkezinin sahibinin dedikleri doğru çıktı. Kırklareli’nin nüfusu çoğaldı. Buna mukabil, özel hastaneye olan talepte de büyük artış oldu. Bu talep kendisini en çok, Lüleburgaz ve Edirne’deki özel hastanelere akın eden Kırklarelililerin varlığı ile gösterdi. Özellikle Kadın Doğum ile Çocuk Hastalıkları konusunda Kırklareli’nin büyük çoğunluğu soluğu civardaki özel hastanelerde aldı. Bunu başta Kalp Hastalıkları olmak üzere çok sayıda poliklinik ziyaretleri izledi.
7 yıl önce, öngörü olmadan ve sadece günün şartlarıyla yapılan bir değerlendirme, Kırklareli’ye büyük eksiklikler yaşatıyor. Devlet Hastanesi’nin yetersizliği, tercih edilme orandaki düşüş ve insanların daha kaliteli hizmet almak isteme potansiyelinin artması, özel hastane ihtiyacını elzem kılıyor. Günümüzde, ilçemiz Lüleburgaz’da bile 6 tane özel hastane yer alırken, vilayet olan Kırklareli’nde sadece 1 tane özel klinik bulunuyor.
7 yıl önceki yerel yönetim anlayışının bıraktığı miras hala bir köstek misali şehrin peşinde dolanıp duruyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Yakın zamanda kırklareline belediye sanırım trakyanın ilk hayvan hastanesini açtı.Belediye yetkililerine soruyorum Kırklarelinin özel hastaneye ihtiyacı yok mu?

  2. Oradaki hayvan hastanesi sizin anladığınız anlamda birşey değil. Belediyelerin sokak hayvanları başta olmak üzere belli başlı bazı hizmetleri olur. Ama özel hastane açmak belediyenin hizmeti değil. O yer gösterir yolunu yapar vs...Bir girişimci çıkar özel hastane açar o vakitten itibaren belediye konuya dahil olur. Bazen her şeyi de belediyenin yapması gerekiyormuş algımızı abarttıkça abartıyoruz.

  3. bana yazan kişi sanırım haberi iyi okumamış.ilk cümleyi okusanız yeterli kelime dansı yapmayalim lütfen

  4. O hayvan hastanesini de belediye açmadı zaten...