7. Kariyer Günleri

Kırklareli Üniversitesi’nin 27-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği Kariyer Günleri bugün sona eriyor. 

Etkinlik çerçevesinde dün ve geçtiğimiz gün düzenlenen programlardan bazıları şunlar;
KLÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından 28.03.2017 Salı günü saat:14.00’da Rektörlük Kültür Merkezinde “Sağlık Hizmetlerinde Kariyer” konulu bir kariyer semineri düzenlendi.
Yoğun bir katılımla gerçekleşen seminerde; Secret CV Kurumsal İletişim Müdürü Elif Kunter, “İş Yaşamına İlk Adım: Mülakat”; Ekol Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Taner Seyrek, “İş Hayatı Bir Sahnedir-Çalışan Memnuniyeti; Uzman Psikolog Semra Pehlivan ise, “Sağlık Çalışanlarında Tükenmişlik” başlıklı sunumlar gerçekleştirdiler.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Buket Aşkın, MYO akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrencinin ilgi gösterdiği seminer programı, plaket takdimi ile tamamlandı.
Etkili bir özgeçmiş (CV) nasıl yazılır?
Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Etkili Bir Özgeçmiş Nasıl Yazılır?” konulu eğitim semineri düzenlendi.
29.03.2017 Çarşamba günü 2. Merkezi Derslikler Binası 1 No’lu Konferans Salonunda gerçekleşen eğitim seminerine; Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Neziha Musaoğlu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İskender Gümüş, Kariyer Uzmanı Sibel Evren ve İskender Özatlı ile çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
Üniversitemiz 7. Kariyer Günleri Etkinlikleri çerçevesinde organize edilen seminerde; Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın; İş Arama Becerileri, Özgeçmiş (CV) Oluşturma ve Etkili Mülakat Teknikleri hususlarında ayrıntılı bilgiler verdi.
Özgeçmiş’in (CV) potansiyel iş arayan kişinin işverene kısaca kendisi hakkında detaylar sunduğu bir kısa tarihçe olduğunu belirten İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, özgeçmişin amacının iş arayan kişiyi iş görüşmesine ulaştırmak olduğunu ifade etti. Özgeçmiş oluştururken dikkat edilmesi gereken noktaları sıralayan Yalçın, CV’de yer alması gereken temel başlıkları örnekler üzerinde detaylı bir şekilde açıkladı.
Mülakat’ın (İş Görüşmesi) yüz yüze görüşme, sohbet ve söyleşi olduğuna değinen Yalçın, mülakattaki amacın kişinin farkındalığını ortaya koyması olduğunu söyledi. Örnek videolar üzerinde doğru ve yanlış mülakat şekillerini aktardı.
İş ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, son olarak iş başvurusu yapılırken işveren tarafından beğenilmeyen davranışlardan söz ederek görüşmede gelebilecek soruları sıraladı.
“İşletmelerde Lojistik Faaliyetleri” konulu seminer düzenlendi
Üniversitemiz "7. Kariyer Günleri" etkinlikleri kapsamında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından “İşletmelerde Lojistik Faaliyetleri” konulu söyleşi programı düzenlendi.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonunda 29.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen söyleşiyi; Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Kocatürk, öğretim elemanları ve öğrenciler dinledi. Farel Plastik A.Ş. firmasının Planlama ve Lojistik Müdürü Sayın Bülent Aytekin seminere konuşmacı olarak katıldı.
"Sivil Toplumda Kariyer Fırsatları” konulu seminer düzenlendi
Üniversitemiz 7. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu tarafından Habitat Derneği Proje Koordinatörü Sayın Uğurcan TOP'un konuşmacısı olduğu “Türkiye’de Sivil Toplumun Tarihi ve Gelişim Süreci ile Sivil Toplumda Kariyer Fırsatları” konulu bir söyleşi programı düzenlendi.
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans Salonunda 28.03.2017 tarihinde gerçekleştirilen söyleşiye; Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Kocatürk, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. (Kırklareli Üniversitesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol