77. Kez Spor Şehri “Kırklareli”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği;
"Ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim" cümlesine sadık kalarak Dünya çapında başarılı sporcular yetiştirebilmek adına yoluna devam eden Gençlik Spor Bakanlığı'na bağlı Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 2015 yılı Yaz Spor Okulları’nı açtı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç;
"2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılının noktalanması ile birlikte 3 aylık tatillerinin içinde olan öğrencilerimiz için tüm il ve birçok ilçede, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlükleri bünyesinde hayata geçirdiğimiz 2015 Yılı Yaz Spor Okulları tüm ailelere ve Türkiye'nin geleceği çocuklarıma hayırlısı olsun.”

TATİL DİYEN, Okul öncesi 116 Okul 199 Derslikte 4.529, 92 İlkokulda 981 Derslikte 15.404, 74 Ortaokul 686 Derslikte 916 15.119, 20 Genel Ortaöğretim 353 Derslikte 7.236, 26 Mesleki Ortaöğretim 356 Derslikte 9643 Öğrencisi için spor ve sağlık kapısı aralanıyor.
29 Haziran 1938 yılında kurulan Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün 77. kuruluş yıldönümü ile aynı güne denk gelen Yaz Spor Okulları açılısı, Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile dev bir açılış ile gerçekleşti.
Kırklareli'de eğitim gören 50 binin üzerinde öğrencinin yaz tatiline girmesiyle birlikte ailelerin yüreklerine su serpen Yaz Spor Okulları, "Zeki, Çevik ve Ahlaklı" bireyler yetiştirebilmek adına bir kez daha geminin dümenine geçti. 29 Haziran 2015 Pazartesi günü saat 10.00'da Kırklareli Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kutlama töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
"Haydi aileler çocuklarınızı bekliyoruz"
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programının açılış konuşmasını Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Taner Özgüven yaptı. Özgüven konuşmasında şu ifadelere yer verdi, "Kırklareli genelinde 50 bin 931 öğrenci Karne aldı. Bakanlığımız himayelerinde başlatılan Yaz Spor Okulları Kırklareli'ne hayırlısı olsun. Atıcılık, Atletizm, Badminton, Basketbol, Jimnastik, Güreş, Halter, Judo, Masa Tenisi, Satranç, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Futbol olmak üzere toplam 14 spor dalında faaliyet gösterecek. 05-18 yaş grubundaki herkes ücretsiz kayıt olabilecek. Müdürlüğümüze yapılacak."
"Her şey
gönlünüzce olsun"
Kırklareli İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün açacağı yaz spor okullarında 14 dalda spor eğitimi verilecek. Bunun dışında ilimizin çeşitli futbol kulüpleri ve Basketbol takımlarının açtığı spor yaz okullarının, bu yılda açılması bekleniyor. Açılan tüm dallara öğrenciler her yıl büyük ilgi gösterirken, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimiz merkezde de ilgi en üst seviyede. Bizler çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını, sosyal anlamda gelişim göstermelerini ve topluma faydalı birer bireyler olmasını hedefliyoruz. Bakanlığımızın başlattığı çalışmalar, ilimiz genelinde her yıl binlerce çocuğun sporla tanışmasına, sporu sevmesine ve sporda iyi bir noktaya gelebilmesi adına katkılar sağlıyor. Çocuklarımızın hayatlarında bir nebze de olsa iyi anılar bırakmak, onların hayatlarına katkı sağlamak noktasında bir şeyler yapabildiysek, bu bizim için büyük mutluluktur" ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.
Gösteriler büyük ilgi gördü
Taekwondo ve jimnastik sporcularının yaptıkları gösteriler, salonu dolduran izleyiciler tarafından büyük alkış topladı. Gösterilerin ardından sahneye çıkan Halk Oyunları ekibi, yöresel kıyafetleriyle beğeni topladılar.
Müzikler eşliğinde devam eden Yaz Spor Okulları kutlamaları, katılımcıların alkışları eşliğinde son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol