70 ilin yöresel ürünleri Kırklareli’nde

Kırklareli’nde şehit ailelerinin yararına EMŞAV-Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Vazife Malulü Vakfı tarafından örnek bir çalışma hayata geçirildi. Atatürk Parkı’nda 17 – 28 Ocak tarihleri arasında Kırklareli’nde 70 ilin yöresel ürünleri buluştu. 12 gün boyunca Kırklareli halkına konuk olacak olan yöresel ürünlerden elde edilen gelir şehit ailelerine ve gazilere bağışlanacak.

Afyon, Kahramanmaraş, Malatya, İzmit, Isparta, Aydın, Ankara - Beypazarı, Gaziantep, Balıkesir, Giresun, Trabzon, Kastamonu ve daha birçok İlin yöresel tatları Kırklareli’nde bir araya gelecek. Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan Atatürk Parkı’nda 70 ilin yöresel ürünleri, vatandaşların beğenisine çıktı. Et dönerden leblebi kurabiyesine, saç kavurmadan etli ekmeğe kadar birçok yöresel lezzet, Kırklareli halkının beğenisine sunuldu.
12 günlük yöresel lezzet şöleni
Kırklareli’nde 12 gün boyunca sürecek olan Yöresel Lezzet Şöleni’nde bir birinden güzel yöresel ürünler boy gösteriyor. Karadeniz yaylalarından kopup gelen tereyağdan, Kastamonu’nun kendi yağında nar gibi kızaran et dönerine kadar birçok ürün Kırklareli halkının beğenisine sunuldu.
“Teşekkürler Kırklareli…”
Yöresel Ürünlerin farklılığına dikkat çeken Vedat Özbinar, yardım amaçlı etkinlik olduğunu belirterek, “Şehit ailelerine yardım amaçlı geldik biz buraya. Pazarımız şehit ailelerine destek amaçlı kuruldu. Karadeniz yöresine ait ürünlerimizi getirdik. Giresun var, Trabzon var, Rize var. Buradaki toplanan bütün para şehit ve gazi ailelerine gidecek.
Burada peynirimiz, tereyağımız gibi yöresel lezzetlerimiz var. Bizlerin tabi ki sıklıkla tükettiği ürünler olsa da Trakya’da çok sık rastlanan ürünler değil. O yüzden birçok insan bu lezzetleri merakla deniyor. Bizlere karşı da sıcak davranıyorlar. Ev sahipliği konusunda bizlere gösterdikleri sıcaklıktan dolayı Babaeski halkına teşekkür ediyoruz. Bizler de güzel bir amaç için bir araya geldik. Bizlere gösterdikleri maddi manevi destekler için çok teşekkür ederiz. Çünkü buradan elde edilen bütün gelir a,şehit aileleri ve gazilerimize gönderilecek” dedi.
Babaeski’den sonra
Kırklareli’nde
Babaeski halkının yöresel ürünleri beğendiğini ifade eden Erkan Çalışkan, “Ben Kastamonuluyum. Yaklaşık 10 senedir yöresel lezzetler üzerine çalışıyoruz. Farklı farklı şehirlerde kendimize özel lezzetleri ve Kastamonu’yu tanıtıyoruz. Mesela Kastamonu’nun dönerini yapıyoruz, kavurmasını yapıyoruz, saç kavurmasını yapıyoruz, köftesini yapıyoruz. Bazı yerlerde etli ekmek dediğimiz gözlemesini yapıyoruz. Bazı yerlerde kuyu kebabını yapıyoruz.
Halkı bizden memnun dolayısıyla biz de bundan çok memnun olduk. İnşallah Kırklareli’de de güzel sonuçlar alırız. Tadına baktıkları lezzetleri beğenenlerin yüz ifadeleri bizleri de mutlu ediyor. Şükürler olsun ki güzel bir işi yapmanın rahatlığı var içimizde. İnşallah seneye bir daha görüşürüz” sözlerini dile getirdi. Babaeski halkının yöresel ürünlere gösterdiği ilgiden memnun olan lezzet ustaları, gelecek yıl yeniden gelmekten memnuniyet duyacaklarını ifade ettiler. Fuar sorumlusu emekli polis memuru Vedat Özbinar, güzel bir fuarın gerçekleştiğini ve şimdi Kırklareli’de de güzel sonuçlar alacaklarını dile getirerek, “EMŞAV-Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Vazife Malulü Vakfımız anlamlı bir çalışmaya imza attı” sözlerini ifade etti.
“Emeğinize sağlık”
Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür eden vatandaşlar “Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böylesi etkinliler bizler içinde güzel ve anlamlı oluyor. Evet Babaeski’ye geldiğinde keşke kırklareli’ne de gelse diyordum ve geldiler. 70 İlimizin bu güzel ürünleri ile tanışmak çok güzel tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum” dediler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol