“70 Milyon TL Değerinde Proje”

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” projesi kapsamında “Gıda, tarım ve hayvancılık” alanlarında ihtisaslaşacak olan Kırklareli Üniversitesi söz konusu proje başvurularını toplamaya başladı. “Gıda” alanında 5 pilot üniversite arasına giren Kırklareli Üniversitesi bu kapsamda 70 milyon TL destek alacak. Proje ile hem Kırklareli’ne hem de bölgeye katma değer sağlanacak.  Proje için “Geleneksel ve Fonksiyonel Süt Ürünleri Geliştirme Programı, Yerel Ürünlerimizin Tanıtılması Programı, Bal ve Arı Ürünleri Programı, Bölgesel Gıda Yan Ürünleri ve Atıklarının Değerlendirilmesi Programı, Modern Gıda Ambalajlama Teknolojileri Programı, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Programı, Gıda’nın Dijital Dönüşümü Programı, İhtisaslaşma Alanında Pazarlama, Tanıtım ve Turizm Programı” konularında başvuruda bulunulabilir.

“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma” projesi kapsamında “Gıda” alanında ihtisaslaşacak olan ilgili üniversiteler arasında yer alan Kırklareli Üniversitesi’nde proje başvuru tarihi 18 Eylül’e kadar uzatıldı. Projelere başvuruları sonrasında değerlendirme aşamasına geçilirken, başarılı projeler desteklenecek.
Projenin amacı hakkında yazılı açıklamada bulunan Kırklareli Üniversitesi; “Kırklareli Üniversitesinin bölgeye katkı sağlayarak öncelikle GIDA alanında rekabet gücünün geliştirilmesi, Üniversitenin bölge ile bütünleşmesinin sağlanması, bölgenin sürdürülebilir kalkınması, katma değeri yüksek çıktılar elde edilmesi, nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi, bölgede rekabet gücü artışı, üretimde ve pazarlamada teknolojinin etkin kullanımı, istihdam artışı, tanınırlık yönünde çözüm sunan projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Kırklareli Üniversitesinde görev yapan tüm akademik personel, Uygulama ve Araştırma Merkezleri, Koordinatörlüklerin başvuru yapabileceği proje için ön tekliflerde bütçe sınırı bulunmuyor. Projelerin süreleri en az 6 ay en fazla ise 36 ay olabilir.
8 konu başlığında başvuru yapılabilecek
Geleneksel ve Fonksiyonel Süt Ürünleri Geliştirme Programı, Yerel Ürünlerimizin Tanıtılması Programı, Bal ve Arı Ürünleri Programı, Bölgesel Gıda Yan Ürünleri ve Atıklarının Değerlendirilmesi Programı, Modern Gıda Ambalajlama Teknolojileri Programı, Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Programı, Gıda’nın Dijital Dönüşümü Programı, İhtisaslaşma Alanında Pazarlama, Tanıtım ve Turizm Programı başvuru yapılabilecek alanlar.
Proje için Kırklareli Üniversitesi koordinatörlüğünde, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ortaklığında “Gıda Arzı Güvenliği ve Dijitalleşme Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurulacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol