6'ıncı Tiyatro Şenliği Etkinlikleri devam ediyor

Kırklareli’ni tiyatroya doyuracak 6. Tiyatro Şenliği’nde 3. gün geride kaldı. Hız kesmeden devam eden Tiyatro Şenliği’nde şimdiye kadar 3 oyun sahnelendi. Açılışı Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü Öğrencileri’nin hazırladığı “Oyunum Oyun” ile yapılan şenlik, ikinci gününde “Kaç Baba Kaç”, üçüncü gününde ise “İki Bekar” oyunu ile devam etti.

Dünya Tiyatrolar Günü kapsamında Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü ve Kırklareli Belediyesi organizasyonluğunda düzenlenen “6. KLÜ Tiyatro Şenliği”, 27 Mart akşamı saat 20.30’da “Oyunum Oyun” adlı tiyatro oyununun sahnelenmesiyle başladı. Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Kırklarelili tiyatro severler büyük ilgi gösterdi.
Oyunum Oyun
Komedi türünde eğlenceli bir oyun olan “Oyunum Oyun”, sınıf çatışmasını eğlenceli bir şekilde ele alarak toplumun farklı sınıflarından insanları bir araya getirmektedir. Kırklareli Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından sahnelenen oyunun yönetmenliğini Kadir Altun üstlenirken, oyuncu kadrosu ise; Umut Can Gündüz, İrem Atıcı, Atilla Kadir Aslan, İbrahim Çanakçı, Busenur Şengül, Esra Turun, Ayşe Erçiçek, Ömer Şimşek ve Ayşe Köse’den oluştu.
6. Tiyatro Şenliği tüm
hızıyla sürüyor
Kırklareli Belediye Başkanlığı ve KLÜ Tiyatro Kulübünün birlikte düzenlediği 6'ıncı Tiyatro Şenliği Etkinlikleri'nin 2'inci gününde ise; Epizot Görsel Sanatlar ve Tiyatro Sevi Oyuncuları'nın sahnelediği "Kaç Baba Kaç" oyunu seyirciden yoğun ilgi gördü. Yönetmenliğini gösterinin oyuncu kadrosunda da yer alan İrfan Kangı’nın yaparken, oyuncu kadrosu; Ceyhun Fersoy, Dost Elver, Ebru Karanfilci, Ferdi Akarnur, Hakan Bulut, İrfan Kangı, Merve Sevi, Meltem Parlak, Nihan Tarhan, Orçun Kaptan, Özgür Şenyer, Sibel Tomaç’dan oluştu. Oyunun çevirisini ise Duayen Tiyatrocu Haldun Dormen yaptı.
Kahkaha dolu gece...
Komedi oyunlarının dahi yazarı Ray Cooney' in ustalık eserinden Türkçe’ye çevrilen tiyatro, oyuncuların soluksuz sahne performansı ile birleşince Kırklarelili tiyatroseverler kahkaha dolu bir gece yaşadılar. Oyunun sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevim çiçek ve plaket takdiminde bulunarak, tiyatro oyuncularına teşekkürlerini sundu.
Kaç Baba Kaç oyunun konusu
Bir hastanenin doktorlar odasında geçen ve 2 saat boyunca düşmeyen temposu ile kahkahalar attıran kaç baba kaç, Rektörlüğe giden yolda çok önemli bir konuşma yapmaya çalışan Dr. David Morgan’ın başına gelen olayları anlatıyor. Aynı hastanede 18 yıl önce gönül ilişkisi yaşadığı kadının senden çocuğum var diyerek hastaneye gelmesiyle karışan olaylar David’in karısının gelmesiyle içinden çıkılmaz bir hal alır. Bu şenliğin için hastanedeki doktorlar ve hemşireler ile birlikte bir rektör, bir polis, yaşlı bunak bir hasta ve 18 yaşında babasını arayan sinirli bir çocukta eklenince işte huzurlarınızda “Kaç Baba Kaç”
Bu akşam “Kadın Aklı Erkek Aklı”
Tiyatro Şenliği kapsamında 4’üncü günde “Kadın Aklı Erkek Aklı” oyunu sahnelenecek. 30 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi’nde sergilenecek oyun diğer oyunlar gibi ücretsiz olarak gerçekleşecek.
Savaş Özdural tarafından yazılıp-yönetilen oyunun kadrosu ise önemli isimlerden oluşuyor. Oyuncu kadrosu; Yosi Mizrahi, Fatih Gülnar, Pelin Turancı, Savaş Özdural, Saba Tümer, Aysun Metiner, İlker Güler’den oluşuyor.
Kadın Aklı Erkek Aklı oyununun konusu
Eğlenirken, düşünmenize gerek yok, zaten bu hepimizin hikayesi! Aynı gezegende yaşamamıza rağmen neden bu kadar farklıyız? Bütün suç kromozomlarda mı? Kadın ve erkek konuşurken neden frekanslar farklı titreşiyor, iletişim sistemi çöküp aradığımız kişiye şu anda ulaşılamıyor cevabı alıyoruz? Kadın konuşuyor, erkek anlamıyor. Erkek konuşuyor, kadın anlamıyor. Yoksa biz aynı dili mi konuşmuyoruz?  Her şeye rağmen Tiyatro Ak’la Kara erkekler ve kadınlar hakkında konuşmaya, konuşurken güldürmeye devam ediyor…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol