“6 günde birçok işletme denetlenecek”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak hayata geçirilen ve 6 gün sürecek gıda denetim seferberliği başladı. Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması yönünde başlatılan denetim seferberliği çerçevesinde Kırklareli İl ve İlçe Müdürlüklerinde görev yapan tüm gıda kontrol görevlilerinin denetime çıkmaları planlandı. İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel'in de katılımıyla ''Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşyerlerinde'' yapılan denetimlerle
ilimizde uygulama başlamış oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla ürün bazlı gıda denetim seferberliği başlatıldı.  Uygulama ilimizde İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel'in de katılımıyla ''Süt ve Süt Ürünleri Üreten İşyerlerinde'' yapılan denetimlerle start aldı. Tüm hafta boyunca devam edecek olan denetimlerle “Et ve Et Ürünleri Üreten İşletmeler, Ekmek ve Unlu Mamul Üreten İşletmeler, Kasap ve Şarküteri ile Bakkal, Market, Büfe vb İşyerleri, Okul Kantinleri, Yemekhaneler, Lokanta- Restoran ve Toplu Tüketim yerleri” 5996 sayılı Kanun kapsamında denetlenecek. 

Halk sağlığı açısından olumsuzluk tespit edilen işletmelere gerekli yasal işlemler uygulanacak.
Gıdada sahtecilik yapanlara göz açtırılmayacağını vurgulayan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ise yaptığı bilgilendirmede ''Vatandaşlarımızın sağlığı söz konusu olduğunda bu son derece hassas bir görev. 7 bin 4 arkadaşımızla denetimleri gerçekleştireceğiz. Bir denetçimiz 6 gün boyunca tahmini 15 – 20 denetim yapabilecek'' dedi. Taklit ve tağşişte, cezaların caydırıcı olması için, mevzuatta düzenleme yapılması noktasında çalışmaların sürdüğünü de ifade eden Bakan Pakdemirli; ''Düzenleme şu an Meclis'te. Külliye'de de gerekli çalışmalar bitti. En hızlı şekilde düzenlemenin çıkmasını bekliyoruz. (Hapis Cezası Bekleniyor mu?) Bizim arzumuz hapis cezasının olması. Ama tabi ki bunu şöyle yapmamız lazım; bir değil, ikinci ya da diğer tekrarlarda yapmamız lazım. Çünkü zaman zaman bazı tağşiş durumları söz konusu olabiliyor, ama bunu yapanlar bunu bilmiyor da olabilirler. Yani bir şekilde üreteni, esnafı da koruyor olmamız lazım ama tekrarı durumunda mutlaka hapis cezasının getiriliyor olması lazım'' diye konuştu. Bakan Pakdemirli, vatandaşlarımızdan gelecek geri bildirimin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, Alo 174 Gıda ihbar hattını, herhangi bir usulsüzlük olduğunu düşündükleri her durumda hemen kullanmaları noktasında çağrıda bulundu; ''Herhangi bir durumda soru işareti duyduğunuz bir konu olursa, mutlaka ALO 174 üzerinden bize ulaşın'' ifadelerine yer verdi.
Denetim Seferberliği kapsamında 81 il ve ilçede eşzamanlı olarak, 7004 gıda kontrol görevlisi ile 6 gün boyunca her gün farklı bir sektörde denetimler gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol