“6 engelli vatandaşa akülü araç desteği”

TürkAkım Projesi’nde sosyal sorumluluk çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında dün Kırklareli Valiliği önünde 6 engelli vatandaşa akülü araç tahsis edildi. Programda konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, proje çerçevesinde ilimizde birçok alanda sosyal sorumluluk çalışmalarının yapılacağını vurguladı. Vali Bilgin açıklamasında, “Malumunuz olduğu üzere 8 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Rusya Devlet Başkanı Putin’in katılımlarıyla İstanbul’da Türk Akım Projesinin açılışı yapıldı. Bu proje ülkemize ekonomik anlamda ve enerji güvenliği konusunda büyük katkılarda bulunacak. Projenin aynı zamanda sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında vatandaşlarımıza sosyal desteklerin yapılması, boru hattının geçtiği noktalardaki yerleşim birimlerinin proje ile ilgili bilgilendirilmesi, projenin sahiplenilmesi ve karşılıklı etkileşim sağlanması çerçevesinde engelli vatandaşlarımıza akülü araçlar alındı. Akülü araçlarda engelli vatandaşlarımız kendi sistematiği içerisinde rahatça hareket edebiliyor.
Onun haricinde ilimizde hayvancılık ve arıcılık destekleme projeleri, okulların onarılması, sosyal ve kültürel merkezlerin yapılması, altyapı yatırımları, çocuk oyun parkları ve sağlık hizmetleri ile ilgili destekler verilecek. Hastanemizde solunum cihazı alınması ile ilgili eksiklerimiz vardı. Onunla ilgili yine Türk Akım Projesi kapsamında ilgili firmalar bu projeleri destekliyorlar. Dolayısıyla ilimizde bu konuda bir farkındalık da oluşuyor. Ben bu çerçevede TürkAkım’ın genel müdüründen çalışanlara dek tüm emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. “ ifadelerine yer verdi.
Programa Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Kapağan, Türk Akım Sosyal Sorumluluk Proje Koordinatörü Çağrı Aslan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Kadir Oğuz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu’da katılım sağladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol