“5 buçuk milyon lirayla bu ligde kalıyorsak bu büyük bir başarıdır”

İlimizi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2.Lig Beyaz Grupta temsil eden Kırklarelispor’da Genel Kurul heyecanı yaşandı. 5 Mart tarihinde Kırklareli Atatürk Stadı toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda seçimlere tek liste olarak giren mevcut başkan Volkan Can ve ekibi güven tazeleyerek yeniden yönetime geldi. Maddi olarak büyük zorluklar yaşadıklarını ifade eden Volkan Can, 2 ligde 30 milyonluk bütçeli takımların arasında 5 buçuk milyon gibi bir bütçe ile ligde kalmalarının büyük başarı olduğunu söyledi. Bu nedenle tüm Kırklareli halkını kulübe destek olmak adına birlik olmaya çağırdı.

Kırklareli Atatürk Stadı toplantı salonunda Recai Yalçınkaya divan başkanlığında gerçekleştirilen genel kurulda bütçe ve denetleme raporları okunarak ibra edildi.
Başkan Volkan Can, sözlerine başlarken, Kırklarelispor’un yaşaması için yapılması gerekenlerin kendilerinin en önemli gündemleri olduğunu ifade etti.
“2009 yılında kulübü
aldığımızda ne şartlarda
olduğumuzu herkes biliyordu”
Görev sürelerince yaptıklarından bahseden Can, “Kulübümüz bildiğiniz üzere 1968’de kurulmuş, uzun yıllar 2. ve 3.liglerde mücadele etmiş, ancak 2009’un öncesi 10 yıllık süreçte ciddi kayıplar yaşamış bir kulüp. Ben de o dönemde kulübün futbolcularından birisiydim. 2009 yılında kulübü aldığımızda ne şartlarda olduğumuzu herkes biliyordu. 10 yıl içerisinde her beraber bu işi yürüttük. İyi bir noktaya getirdiğimizi de düşünüyorum” dedi.
“Kırklarelisporumuzun bir
çivisi bile yoktu”
Başkan Can, “Kırklarelisporumuzun bir çivisi bile yoktu” diyerek görev sürerlinde yapılan tesisleşme hamlelerini aktardı. Bir spor kulübünün yaşaması için sabit gelirlerinin olmasının çok önemli olduğundan bahseden Can, yönetim ve destek işlerinin yönetimle bir yere kadar gelebileceğini belirtti. Önemli olanın şehrin bütünleşmesi olduğunun altını çizdi.
“Bu kulübe karşı yapıcı olalım”
Üst ligleri hedeflediklerini vurgulayan Başkan Can, ancak maddi olanaklar olmadan bu durumun gerçekleşmesinin zor olduğunu kaydetti. Mevcut maddi durumlarıyla şu ana kadar liglerde tutunabilmelerinin mucize olduğunu söyleyen Can, “Ben ve yönetici arkadaşlarımızın özverisiyle bu kulübü ayakta tutmaya çalışıyoruz. O yüzden bu kulübe karşı yapıcı olalım. Tekirdağ’ın, Edirne’nin nerelerde olduğunu herkes görüyor. Bu takıma bütün halkımızla beraber sahip çıkalım” şeklinde konuştu.
Can, Ziraat Türkiye Kupası’da 3 Süper Lig takımını eleyerek Fenerbahçe ile karşılaşmanın onur ve gururunu yaşadıklarını dile getirerek, futbolcularına güvendiğini söyledi.
“Sabit gelir önemli”
Kulübün tesisleşmesi ve sabit gelir getirici iş yerleri noktasında çalışmalar yürüttüklerini anlatan Can, "Kısa süre içerisinde bir halı saha açacağız ve kulübümüze sabit gelir getirmesini sağlayacağız. Belediyemizden gelen bir benzinlik sözü vardı o konuda çalışmalar hayata geçireceğiz. Store açmamızın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Traftarımızı da resmi ürün almaya davet ediyoruz” diye konuştu.
Türkiye Kupası’nın geliri 1 milyon 236 bin
871 TL
Kulübün mevcut gelirlerinin sadece Federasyon ve Bahis Sistemi olduğunu ifade eden Can, kulübün kazandığı resmi tutarları açıkladı ve kamuoyunda kazançlar konusunda ciddi bir spekülasyon olduğunu yineledi. Türkiye Kupası’ndan sezon boyunca 1 milyon 236 bin 871 TL para kazandıklarını söyledi.bu tutarın da yalnızca yüzde 25ini alabildiklerini geri kalan kısımın banka tarafından alındığını sözlerine ekledi.
“Bırakın da bu kulüp yaşasın”
Fenerbahçe maçında yaşananlar hakkında bilgi veren Başkan Can, “Fenerbahçe maçında basılan bilet sayısı 11 bin 500. Bu maçtaki gelen para da 11 yılda ilk kez gelen tribün geliridir. Bu konuda taraftarımız da şapkayı önüne koyacak. Bir daha olsa ben bu durumu bir daha yaparım. Çünkü bu kulübün 1 lira geliri yok. Bizim sadece aylık SGK giderimiz 29 lira. Bir takımın ortalama olarak ligde kalabilmesi için 13maç kazanması lazım. Bu durumda da primler 572 bin liradır. Bizim kulübümüze 1 milyon TL geldi diye seviniyoruz. Diğer kulüpler 30 milyon TL para harcıyor. Bizim toplam bütçemiz 5 milyon 458 bin 500 TL. 5 buçuk milyon lirayla bu ligde kalıyorsak bu büyük bir başarıdır bizim için. Bizim ulaşım sponsorumuz Kırklareli Üniversitesi, onlara bile eleştiride bulunuyorlar. Bırakın da bu kulüp yaşasın. Son birkaç ayda bir bütün olduk bu bütünlüğü bozmayalım” sözlerini sarf etti.
Konuşmanın ardından tek liste ve oylama yöntemiyle gidilen seçimde, Volkan Can oy birliği ile yeniden kulüp başkanlığına seçildi. Yönetim kurulu listesi; Uğur Tuncan, Emre Trak, Ömer Topuz, Bahadır Sucuoğlu, Abdullah Bozacı ve Hüsnü İlhan.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol