5. Olağan İlçe Gençlik Kolları Kongresi gerçekleşti

AK Parti Pınarhisar Gençlik Kolları, 5. Olağan Kongresi’ni
7 Eylül Perşembe saat 20.00’da gerçekleştirdi. Geniş bir katılımın olduğu kongre Pınarhisar Havuzbaşı Tesislerinde, adeta şölen havasında yaşandı.


AK Parti’ye gönül verenlerin geniş bir katılım gösterdiği 5. Olağan Gençlik Kolları Kongresi’ne AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, AK Parti Pınarhisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bilal Çalık ve AK Parti Kırklareli Eski Milletvekili Şenol Gürşan’ın katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
AK Parti Pınarhisar İlçe Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’nde konuşan AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, verilen mücadeleye ve Pınarhisar’ın önemine değindikten sonra gençlerin öneminin altını çizdi. Gençlik Kolları Genel Başkanı Ecertaş, konuşmasına şöyle devam etti;
''Buradan Arakan'a 10 bin kilometre mesafe var. Niye Türkiye orada, Türkiye neden Filistinli mazlumların yanında, niye Türkiye Suriye mazlumlarının yanında, neden onlara kucak açıyor? Niye dünyanın her hangi bir yerinde mazlumun başına bir şey geldiğinde 'Türki̇ye nerede, Türki̇ye'den umut bekliyoruz' diyorlar. İşte bunun en önemli cevabı bu kongrelerde. Bütün dünya mazlumlarının umudu olan bir ülkenin kaderi ile kendi kaderi aynı olan bir partinin geleceği şekilleniyor burada.
“Haram içip, müzikle
oynamıyoruz”
Biz Çanakkale'ye gittiğimizde elhamdülillah ağzımıza haram hiçbir şey sürmüyoruz, açıp müzi̇kle oynamıyoruz. Hayatımızda ilk defa gitmedik Çanakkale'ye. Biz AK Parti Gençlik Kolları olarak 16 yıldır Çanakkale'ye gidiyoruz. AK Parti̇ kurulduğu günden bu yana gi̇di̇yoruz. Bundan sonra da hem Çanakkale'de hem de Malazgirt'te olacağız. 30 Ağustos programlarının tümünde yaptığımız tüm çalışmalarla ecdadımızı öyle bir yad edeceğiz ki Türkiye'de AK Parti'yi çekemeyenler çatır çatır çatlayacak. Kurtuluş Savaşını kazanıp düşmanları bu ülkeden def ederken dedelerimizin elinde Kur'an-ı Kerim vardı. Ama bugün öyle bir zihniyet var ki, o kadar köhne olmuş bir zihniyet var ki 30 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan resepsiyonda Kur'an-ı Kerim'in okunmasından sonuna kadar rahatsızlar. Yazıklar olsun diyorum. Anlamak mümkün değil.
“Tüm Türkiyemiz’de o gece sokaklardaydı”
Gençlerimiz o gece Boğaz Köprüsüne çıktı, Genelkurmay'ın önüne çıktı. Allah'a çok şükür AK Partimiz’in Gençlik Kolları da tüm Türkiyemiz’de o gece sokaklardaydı. Dünyada ilk kez darbe kalkışması püskürtüldü. Darbe diye bir şey olmadı. Allah'a hamdolsun ki 15 Temmuz'u geride bırakmış, kalkışmayı püskürtmüş bir Türk milleti ile beraberiz.
'Varsın muhalefet partisi bizim teröristlere kullandığımız silahlı insansız hava araçlarımızdan rahatsız olsun. Onların o rahatsızlığı hakikaten bizi hiç şaşırtmıyor. Çünkü aynı cephede yer alıyor. Teröristi vuruyorsun ses CHP'den geliyor, CHP'ye vuruyorsun Almanya'dan geliyor, Almanya'yı vuruyorsun Hollanda'dan geliyor. En sonunda hepsine birden vuruyorsun ses PKK'dan geliyor. Ama Allah'ın izniyle hiçbirinin sesi kalmayacak. Türkiye 3 büyük terör örgütüyle mücadele ediyor, PKK, FETÖ ve DEAŞ. FETÖ de aynı kafa DEAŞ da aynı kafa. Bir tanesi şiddetle yapıyor, bir tanesi yargıyı, polisi ele geçirmekle. Hiçbir farkları yok.”
“Rabbim bizleri ezansız, vatansız, bayraksız ve duasız bırakmasın”
Alper Çiler Türkiye’de ilk defa gerçekleşecek olan 5. Olağan Pınarhisar Gençlik Kolları kongresinin davanın başladığı yerde olduğunu ifade ederek “Sizler gençliğinizin kıymetini bilin erken bir yaşta böyle liderle yolculuk etmek ne kadar şükür etsek azdır Rabbim bizleri ezansız, vatansız, bayraksız, ve duasız bırakmasın’ dedi.
“Toprağa filiz vereceğiz”
AK Parti Kırklareli İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya, yaptığı konuşmasında, “Ülkemizin türlü musibetlerle uğraştığı bu dönemde Pınarhisar Belediyediyesi’nin kongresiyle AK Parti yine yeniden toprağa fidan filiz verecek ve Pınarhisar’da yeni şahlanışı gösterecektir’ dedi.
“Temellerin atıldığı yerdeyiz”
AK Parti mücadelesinde önemli bir yerde bulunduklarını ifade eden Kovankaya, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan parti temellerini Pınarhisar’da attığı gibi bizde burada filizlenecek, şahlanacak ve daha modern bir Kırklareli için güçlü bir Türkiye için yeni Türkiye için durmadan yorulmadan çalışacağız, gençler koşacaksınız risk alarak koşacaksınız diyen liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a sözümüz var, AK Gençlik olarak onu asla yalnız bırakmayacağız “ dedi.
“Bu davada da yiğitlerin en büyüğü Cumhurbaşkanımızdır”
AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu siyasete 2002 de siyasete başladıdığını ifade ederek “Bir ağabeyimiz bize Üstad Necip Fazıl’ın Zaman bendedir ve mekan bana emanettir. Ben o sözü hiç bir zaman unutmadım ben o sözü. 2014’te Gençlik Kollarını bıraktığını 2016’da bir kara gece 15 Temmuz gecesi gençlerin o sözü tuttuğunu gördük. O gece herkes kendini kurşunlara tanklara siper etti. Bu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davası olduğunu bu Türklüğün müslümanlığın davası olduğunu bu davayı genç yaşta savunmak yiğitlik işidir bu davada da yiğitlerin en büyüğü Cumhurbaşkanımızdır” sözlerini dile getirdi.
AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz yaptığı konuşmasında, “Beraber çıkılan bu yolda 2001 yılında kurulan partimizin çok yakın zamanda 16. yılını kutladık 15 yıllık sürecinde iktidarda hizmet süreci geçtiğini 15 yıl iktidarda hizmet süreci olarak geçti. 16 yıl siyasi hareketin özeleştirisini yaptık. Ankara’da Kurucu Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle ve tören alanında yapılan tarih tünelinde geçirdikleri süreci anladık. 15.Hizmet yılı 16. Siyasi faaliyet yılı olmasına rağmen inanılmaz sıkıntılı dönemlerden geçtiklerini, sıkıntının başladığı davanın isminin konulduğu yerde olmanın anlamını çok fazla” ifadelerini dile getirdi.
“Cumhurbaşkanımız’ın
öğrencileriyiz"
Pınarhisar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Bilal Çalık, yaptığı konuşmasında, konuklara hoş geldiniz diyerek “Hepiniz 5. Olağan Kongremize hoş geldiniz. Sizleri Allah’ın en güzel selamı ile selamlıyorum. Selamın Aleyküm. Sayın Genel Başkanım Kongremize teşviklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Sözlerime Ay Yıldızlı Bayrağımız için canını veren şehitlerimize Allahtan Rahmet ve ailelerine sabırlıklar diliyorum. Çok değerli dava arkadaşlarım bu gün Pınarhisar kongresinde ilk günkü heyecan ile burada bulunuyoruz. Bu gün inanıyorum ki temelleri burada atılan davanın neferi olmak yolunda burada emin adımlar atıyoruz ve adeta tekrardan diriliyoruz. Attığımız her adımı davamızın vermiş olduğu şuurlu mücadele ile sürdürüyor, bizler gençlik kolları olarak Liderimiz, sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın birer öğrencisiyiz ve bu okuldan asla vazgeçmemeyi, asla yılmamayı ve asla geri durmamayı öğrendik. 16 yıldan bu yana siyasete yön veren Millete hizmeti ilke edinmiş ve bu yoldan asla sapmamış tek menfaati ülkesine hizmet olan bu kadroda bulunmak bize şeref veriyor. Gençliğe verilen diğeri ve önemi bu partinin içinde bulunduğundan dolayı çok iyi hissediyor ve çok mutluyuz” sözlerini dile getirdi. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler, İlçe Başkanı Hicret Şamil Karasu, İl Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya'nın da birer konuşma yaptığı kongrede Bilal Çalık İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına seçildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Şükür vekil gördük 09 Eylül 2017 Cumartesi 22:52:49

    Sayın vekili ve il başkanını ya festival açılışında ya böyle yerlerde görüyoruz ancak. Şükür. Daha fazla ilgi bekliyoruz.