5 Haziran Çevre Günü törenle kutlandı

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından dün bir çelenk sunma töreni gerçekleştirildi…

Dün Dünya Çevre Günü olması dolayısıyla, Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir çelenk töreni gerçekleştirildi. Saat 10.00’da ilimiz Özgürlük ve Demokrasi Meydanında bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törene; Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersoy Canbek, Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Özel, Şube Müdürleri ve personeli ile TEMA temsilciliği iştirak etti. COVİD-19 tedbirleri çerçevesinde sosyal mesafeye uygun şekilde düzenlenen törende ilk olarak saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından İstiklal marşımız okundu. Daha sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ersoy Canbek, Atatürk Anıtına çelenk sundu.

Böylece 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla gerçekleşen çelenk sunma töreni sona erdi.
Dünya Çevre Günü
"Dünya Çevre Günü, İsveç'in Stockholm kentinde 1972 yılında düzenlenen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansından bu yana, her yıl 5 Haziran tarihinde, çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla kutlanmaktadır.
Aktarılan bilgiye takriben bu yılın konusu “doğaya dönüş” sloganıyla birlikte dünyanın karasal, tatlı su ve deniz türlerinin yanı sıra habitatlarının çeşitliliği anlamına gelen ve yiyecek, su ve kaynakların yanı sıra iklim kontrolü, tozlaşma, taşkın azaltma ve besin maddelerinin döngüsü gibi hizmetler sunan biyoçeşitlilik.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol