5 Haziran Çevre Günü renkli geçti

Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda 05 Haziran 2018 Salı günü gerçekleşen törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından çelenk sunumu gerçekleşti. Rengarenk pankartlar ile törene katılan öğrenciler ile birlikte gerçekleşen tören daha sonra Valilik ziyareti gerçekleşti. Çevreciler Vali Osman Bilgin ile bir araya geldi. Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk, protokol üyeleri başta olmak üzere minik TEMA üyelerinin de katıldığı ziyaretin ardından, tren garı yanında fidan dağıtımı gerçekleşti.

Kırklar Haber
Çevreci sloganların yer aldığı rengarenk pankartlar ile törene katılan minik TEMA öğrencileri, çevre gününün anlam ve önemine dair renkli kareler oluşturdu.
Çelenk töreni gerçekleşti
Kırklareli'nde Çevre Günü etkinlikleri 5 Haziran Salı Günü saat 09.30'da çelenk töreni ile başladı. Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Öztürk'ün çelenk sunumunun ardından Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir'in de katılım gösterdiği tören sona erdi.
Valilik ziyareti gerçekleşti
Çelenk töreninin ardından Kırklareli Valisi Osman Bilgin ziyareti gerçekleştirildi. Kırklareli Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, karşılıklı hediye takdimlerinin ardından çevre gününün önemi ve çevre ile ilgili yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı. Yeşilin ve doğanın korunmasının önemine değinen Vali Bilgin, duyarlılığını ifade etti.
“Korumak için de kirletmememiz, yok etmememiz gerekiyor "
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Çevre; insan için su kadar ekmek kadar önemli. Çünkü yaşadığımız çevreye sahip çıkmazsak çevrede bize sahip çıkmaz. Yani biz ne verirsek onu alırız. Dolayısıyla kirlettiğimiz, yok ettiğimiz, betonlaştırdığımız çevre, karşılığını hiçbir zaman bize vermeyecektir. Ancak canlı tuttuğumuz, sürekli baktığımız, yeşerttiğimiz, ağaçlarını yok etmediğimiz ve suyunu temiz tuttuğumuz çevre ise bize sahip çıkacaktır. Bu manada özellikle Çevre Bakanlığımızın son dönemde uyguladığı sıfır atık projesi çok ciddi önem arz ediyor. Çünkü az önce de belirttiğim gibi sahip çıkmak öncelikle korumakla oluyor. Korumak için de kirletmememiz, yok etmememiz gerekiyor. Bu manada özellikle dengeyi de korumamız gerekiyor.
Kalkınma ile bizim sürdürülebilir çevre dediğimiz kavramı eş anlamlı tutup yaşadığımız ortamı yaşanabilir kılmak gerekiyor. Hakikaten Bakanlığımız, Belediyelerimiz, Tema Vakfımız ve değerli Başkanı Hayrettin Karaca, uzun süredir bu konuda çalışma yapıyorlar, gayret ediyorlar ve farkındalık oluşturuyorlar. Ayrıca onları da tebrik ediyoruz.
Çocuklarımızın ve orta yaş gurubundaki vatandaşlarımızın da bunu sahiplenmesi hem bu nesil için hem gelecek nesiller ve Ülkemiz için önem arz ediyor.
Bu vesile ile ben hep beraber, Kırklareli’miz için, sürdürülebilir çevre kavramını hepimiz için, burada yaşayan en küçüğünden, en yaşlısına kadar hepsi için, günlük yaşamının nasıl ki yemek yiyorsak nasıl ki su içiyorsak bu kadar önemli olduğunu ve hayatımızın her anında, her saniyesinde bunun olması gerektiği düşüncesi ile hepinizin, tüm vatandaşlarımızın ve İlimizin
çevre gününü kutluyorum” dedi.
5 Haziran Çevre Günü etkinleri kapsamında gerçekleşen etkinliklere Kırklareli Vali Yardımcısı Tahir Demir, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, Şube Müdürleri ile TEMA Vakfı İl Temsilcisi Ali Korur eşliğinde TEMA üyesi öğrenciler katılım gösterdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol