57’nci Alay’a Vefa Yürüyüşü

81 ilde eş zamanlı düzenlenen “57. Alay Vefa Yürüyüşü” etkinliği Kırklareli’de de gerçekleşti. Hızırbey Camisi’nde öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile önce sabah namazı kılındı ve dualar edildi, ardından camiiden çıkanlara çorba ikramı yapıldı. Saat 09.00’da ise 57. Alay'a Vefa Yürüyüşü düzenlenerek Çanakkale şehitleri anıldı.

25 Nisan Çarşamba günü de “57. Alay Vefa Yürüyüşü” etkinliği kapsamında Hızırbey Camisi’nde öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile önce sabah namazı kılındı ve dualar edildi. Duaların ve namaz sonrası namaz sonrası gelenlere çorba ikramı yapıldı.
Türk Bayraklarını alan öğrenci ve
vatandaşlar şehitliğe yürüdü
Çanakkale Kara Savaşı'nın 103. yıl
dönümü dolayısıyla “57. Alay Vefa Yürüyüşü” etkinlikleri kapsamında 09:00’da Kırklareli Atatürk Kapalı Spor Salonunun önünden başlayan “57. Alay Vefa Yürüyüşü” Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, Kamu kurum ve kuruluş müdürleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımları ile yürüyüş Kırklareli Şehitliğinde sona erdi. “57. Alay Vefa Yürüyüşü” etkinlikleri kapsamında Kırklareli Şehitliğinde de bir dizi etkinlik gerçekleşti. Kırklareli Şehitliğinde saygı duruşu ve istiklal marşının ardında Kur-an'ı Kerim
tilaveti şehitler için okundu. Ardından gazetemiz muhabirlerine açıklamada bulunan Kırklareli Gençlik Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu program sonu bu güzel etkinliğin devamını ve bilincini oluşturmak istediklerini ifade ederek “Şuan tüm Türkiye’de başta Çanakkele’mizde olmak üzere 81 ilimizde aynı program yapılıyor. Camilerde sabah namazı ile başlayan program dualar ile bitti. İl Müdürlüklerimizin cami cemaatine ve bu vefa yürüyüşüne katılanlara çorba ikramı oldu. Ardından buradan şehitliğe yürüdük. Daha sonra şehitlikte dualarla sonlandırdık” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol