55 milyonluk yatırımın karşılığı bu mu?

Milyonluk yatırımı ile sürekli gündeme gelen Akalar Mahallesi, eksiklerini yetkililere duyurmaya çalışıyor. 2015 yılında Çamlık Sokağa atılan asfalt ile birlikte toz, toprak önlense de geçmişten gelen sorun halen sürüyor.

Alternatif bir yol olmaması nedeni ile Dereköy-Pınarhisar istikametinden gelen iş makineleri ve ağır tonajlı araçlar, Kofçaz istikametine gitmek için mahallede bulunan dar yolu kullanıyor. Yeni devlet hastanesinin çamlık alanına yapılması ile birlikte yol sorununun bir kez daha yaşandığı mevkide, ambulans yolu olarak kullanılmayı hedeflenen cadde, iş makineleri tarafından neredeyse zapt edilmiş durumda. Hizmete gireceği zaman kolay ulaşımın sağlanması beklenen cadde de ne yazık ki halen bir proje yapılmış değil. Dereköy yolu ile Kofçaz yolunu birbirine bağlayacak olan alternatif yolunda projesi belli, fakat şuan için herhangi bir çalışma mevcut değil.
Çamlık Sokak üzerinde bulunan mahalle sakinlerinin çocuklarını dahi tek başına çıkartmadığı bölge için acil çözüm bekleniyor.
Alt yapıda büyük eksiklik
Tüm bu yapılan çalışmalara nazaran mahallenin kalkınmasını ve daha iyi bir yaşam koşulları içerisinde hayatlarını sürdürmek isteyen mahalleli alt yapı sorununa da el atılmasını istiyor. Geçmişten günümüze süre gelen zaman çerçevesinde bu konuda pek bir çalışma yapılmamış ve sürekli yağmur ve laham suları ile yüzleşen vatandaşlar yeni bir alt yapı istiyor. Bu konu ile ilgili sorularımızı cevaplayan Sultan Reyhani Camii Dernek Başkanı Yüksel Dikici; " Çamlık Sokakta'ki bu çamur, toz toprak içinde kalan ailelerimiz vatandaşlarımız öncelikle bu araç sorunundan kurtulmak istiyor.
Tabi sadece bu yolla kalınmasını istemiyoruz çünkü mahalle aralarında kanalizasyon problemi var ve halen bu ara yerle oldukça çamurlu ve çocuklarımız sürekli bu mağdur oluyor. Bu şimdi böyle yol olarak oldukça güzel ama mahalle aralarının da böylesine temizlenmesini istiyoruz. Çoğu zaman ayakkabıdan elbiseye kadar her tarafımız çamur içinde kalıyor. Ne boyaya yetiştirebiliriz ayakkabılarımız nede aldığımız ayakkabıdan bir medet umuyoruz, çünkü bir sene giyebileceğimiz bir ayakkabıyı 2-3 ay içinde çöpe atmak zorunda kalıyoruz. Tabii ki elbiselerimizde aynı şekilde. Onun için bu konuda da yetkilerin bizim sesimizi duymalarını istiyoruz. Diğer sokaklarımıza da asfalt ya da parke taşı şeklinde yolların yapılmasını istiyoruz. Aynı zamanda kanalizasyonlarında yapılmasını istiyoruz ve sokaklarımızın bu şekilde çamurdan kurtulmasını diliyoruz. Bu konuda da yardımcı olursalar çok seviniriz ve memnun kalırız" dedi.
Büyük araç sorunu halen devam ediyor
Yolun yapılması ile toz toprak kurtulan mahalleli araç probleminin de bir anca çözülmesini istiyor. Eskiden çocuklarını rahatlık ile dışarı salan aileler şimdi ise korkarak yanlarında geziyor. Her gün yüzlerce kamyon ve iş makinesinin geçtiği buna bağlı olarak tehlike saçtığı cadde üzerine bir önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, yapılması beklenen yolun tarihini sordu.
Mahalle sakinlerinin sorunlarını tek bir ağızdan dile getiren Dernek Başkanı Yüksel Dikici; " Bu yol buraya yapıldı ancak mahallemizde halen devam eden kamyon sorununa çözüm bulunamadı. Bu her gün geçen kamyonların her biri 45 ton basıyor. Bu yol yine bozulacak ve eskisinden belki de daha kötü olacak. Buraya en azından çocuklarımızın ve bizlerin güvenliği için bir set yapılması gerekiyor. Tekrar söylüyorum geç olsa da gelen bu hizmetlerden oldukça memnunuz. Umuyorum alt yapı ve yol sorunu da bir an önce ortadan kalkar. En basiti İstasyon Mahallesi'ni örnek alalım. Bir burayı birde orayı karşılaştırın. Arada ne kadar fark var dimi onun kadar olmasa da bizlerde onların standartlarında yaşamayı istiyoruz artık" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol