55 bin 241 kitap ile Kütüphane misafirlerini bekliyor

2014 yılından bu yana kitap sayısında 3 bin civarı bir artış yaşanan ve içinde barındırdığı toplam 55 bin 241 kitap ile bilgi hazinesi haline gelen Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, yılın ilk yarısında 45 bin okuyucu sınırını geçerek,
bir kez daha ilimizin eğitim seviyesinin ne kadar
yüksek olduğunu gösterdi

Yeni yerine taşınmasına rağmen bu yılda on binlerce okuyucuyu misafir eden Kırklareli İl Halk Kütüphanesi, yeni yerinde hizmete devam ediyor. 55 binin üzerinde kitabıyla, misafirlerine kapılarını açan kütüphane, yılın ilk yarısında 45 bin okuyucu sınırını geçerek yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Üyelerin ve Kırklarelili vatandaşların büyük ilgi gösterdiği il halk kütüphanesinde, 7'den 70'e herkese hitap eden kitaplar mevcut.
Kırklareli İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hilal Sıcak, gençlerin kitap okuma alışkanlıklarının iyi seviyede olduğunu, Kırklareli'nin eğitim ve kültür anlamında Türkiye'nin zirvesinde yer aldığını vurgulayarak, "Kütüphanemizin yeri değişmesine rağmen ilgi, alaka her geçen gün artıyor. Kayıtlı üyelerimizin sayısı, ziyaretçi sayımız günden güne yükseliyor. Bu da bizleri fazlasıyla gururlandırıyor. İlimizin eğitim anlamında, kültür-sanat anlamında zirvede olmasına katkı sağlayan vatandaşlarımız, kütüphanemizi ziyaret etmekten kaçınmıyorlar" ifadeleriyle durumu özetledi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol