54 tümülüs ve mezar 1. Derece SİT Alanı ilan edildi

DOKU Derneği, bölge değerlerini korumaya devam ediyor.
Kula Köyü'nde kültür varlığı mezar ve tümülüsler ile ilgili incelemelere dair bilgileri gerekli mercilere ilettiğini dile getiren DOKU Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Göksal Çidem, "DOKU Derneği ve Kent Konseyi Doğal Varlıklar Çalışma gurubu olarak, Kula köyü sakinlerinden tarafımıza iletilen kültür varlığı mezar ve tümülüslerin bulunduğu bilgisi üzerine alanda Mayıs ve Ekim 2023 tarihlerinde yaptığımız inceleme sonucunda, alan verilerini yasal süre içinde İl Kültür Müdürlüğü ve Müze  Müdürlüğüne ilettik" dedi.
Konu ile ilgili bilgi veren Başkan Çidem, "Kurumların inceleme ve değerlendirmesi sonucunda 54 tümülüs ve mezar tespit edilmiş, Kurul kararı ile alan 1. Derece Arkeolojik SİT alanı olarak tescil edilmiştir.
Süreç içerisinde gösterdikleri duyarlılık için Kula köylülerine, Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma çalışma gurubuna ve DOKU Derneği saha ekibine teşekkür ediyoruz.
Saha çalışmalarımız devam etmekte olup, doğal ve kültürel varlıklarımızın gelecek nesillere bırakılması ve yaşatılması için destek veren, katkı sunan tüm kişi ve kurumların yanı sıra, Müracaatlarımız sonucu alan çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdüren İl Kültür Müdürlüğüne, Müze Müdürlüğüne ve Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna  teşekkür ediyoruz" dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol