50 Gr. Cacığın Fiyatı ‘Yok Artık’ Dedirtti

İlçemiz Uzunköprü’de lokanta ve köfte salonlarında satılan yiyeceklere kallavi zamlar yapıldı. 55 liradan satılan köftenin porsiyonu 75 liraya yükseldi. Sulu yemeklerde de tam kuru fasulye 30 lira, tam pilav ise 25 liradan satılacak. İskender kebabın fiyatı da 75 lira olarak belirlendi. Fiyatları arasında ise en dikkat çeken kalem soğuklar ve salata çeşitleri oldu. Tarifeye göre 150 gr. tam kase cacığın fiyatı 25 liraya yükseldi! Tarifenin sosyal medyada paylaşılmasının ardından Uzunköprülüler adeta isyan ederken artışların maliyet zamlarının da üzerinde olduğunu savundular.

Yiyecek sektöründe beklenen zamlar tarifelendirildi. Izgara ve sulu yemeklere yüzde 50’ye yaklaşan zamlar yapıldı. Buna göre lokantalarda ‘gariban yemeği’ olara bilinen pilav 25, kuru fasulye 30 lira oldu. Köftenin porsiyonu 75 liraya yükselirken 150 gr. Piliç haşlamanın fiyatı 50 lira olarak belirlendi. Soğuk çeşitler arasında yer alan cacığın fiyatı ise en dikkat çekeniydi. Buna göre bir kase cacık 25 liradan satılacak. Yeni tarifeye göre tam mercimek çorbası 20, işkembe, kelle- paça ise 25 liradan satılacak. Bulgur ve Makarnanın da fiyatları 25 lira oldu. Tatlılarda 200 gr (şekerpare, revani vs.) 25 liradan satılacak. Tarifenin sosyal medyadan paylaşılması ile birlikte Uzunköprülüler yapılan zamların maliyet zamlarının da üzerinde olduğunu ifade ettiler.

200 GR. EKMEK 4 LİRADAN SATILACAK!

Diğer yandan ekmeğe de zam yolda. Edirne merkezde 200 gr. Ekmeğin 4 lira olmasına karar verildi. Uzunköprü’de de çok kısa sürede 200 gram ekmeğin 4 liradan satılması bekleniyor. Tarifenin önümüzdeki hafta yürürlüğe girmesi beklenirken ekmeğin kilosunun 20 liraya yükselecek. Yapılan son zamlar ile iyice beli bükülen vatandaşlar tüketici derneklerini göreve çağırıyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. diğer herşey gibi 03 Temmuz 2022 Pazar 17:52:26

    Cacık da yemeyeversiler sırf ekmek sofrasında camız öküz manda sütüyle beslenenlerin döneminde artık şükretsinler ekmek bulduklarına