4 partiden ortak kınama açıklaması

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteci Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırılar dolayısıyla Gelecek Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Gelecek Partisi İl Başkanı Mehmet Yıldız tarafından okunan açıklamada saldırılar kınanırken, adaletin bir an önce yerine getirilip suçluların cezasını alması istendi.

18 Ocak Pazartesi günü Gelecek Partisi, İYİ Parti, DEVA Partisi ve Yeniden Refah Partisi ortak bir basın açıklaması yaparak, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteci Orhan Uğuroğlu’na yapılan saldırıları kınadı. Gelecek Partisi İl Başkanlığı binasında düzenlenen açıklamaya Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şenol Gürşan da katılım gösterdi.
Gelecek Partisi İl Başkanı Mehmet Yıldız’ın okuduğu basın açıklamasında saldırı kınanırken; “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Cumagünü Genel Başkan Yardımcımız ve Manisa Eski Milletvekilimiz Selçuk Özdağ Ankara’da evinden çıktığı çıktıktan hemen sonra silahlı ve sopalı 5 kişi tarafından alçakça ve haince saldırıya uğradı. Siyasi terör olarak gördüğümüz bu hain saldırının hemen ardından ise bu kez de aynı gün saat 14.00 sıralkarında Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu daeviinin önünde 3 kişi tarafından dövülerek darp edildi. Bu alçakça saldırıların temelinde ise siyasete hakim kılınan kutuplaşma ve nefret dili yatıyor” ifadeleri sarf edildi.
Türk milletninin bu şekilde saldırıları onaylamadığını kaydeden Yıldız, bu olayların kendilerini vazgeçirmeyeceklerini belirtti. Basın açıklamasını farklı siyasi partilerin farklı görüşten insanların bir araya gelerek yaptığının altını çizen Yıldız, “Bu demek oluyor ki bizler siyasi terörün karşısında tek yürek, tek vücut olarak birleşiyoruz” dedi.
Saldırının faillerinin ve azmettiricilerinin cezalarını almaları için İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’yu harekete geçmeye çağıran başkanlar sonrasında açıklamayı sonlandırdı.
Açıklamaya; İYİ Parti İl Başkanı Hilmi Hersek, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Kemal Şar, DEVA Partisi Merkez İlçe Başkanı Sinan Yıldırım, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Nagihan Alpsoy Özçelik ve partilerin temsilcileri katılım gösterdi. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol